Megint kirabolták a Komlói úti bankfiókot - frissítve

2020. május 12. 17:10 2020. máj. 12. 17:10

Ismét kirabolhatták a Komlói úton, a Budai Vámnál található takarékszövetkezetet. Egyik olvasónk rengeteg rendőrautóról számolt be a környéken, valamint arról, hogy a Pécsről kifelé menő kocsikat megállították, mástól úgy tudjuk, 15-16 óra körül lehetett a rablás, ezt a rendőrség közleménye meg is erősítette.

A Bama.hu azt írja, hogy tucatnyi rendőrautó zárta le a Komlói út elején található takarékszövetkezet környékét, az épületet körbekordonozták. Úgy tudni, megint kirabolhatták a bankfiókot (tavaly novemberben már kifosztották egyszer). A lap azt írja, jelenleg tanúkihallgatás zajlik a területen. 

Olvasónk, aki fél öt után érkezett Mánfa felől Pécsre, arról számolt be, hogy Mánfa és Pécs között, a szerpentinen ellenőrizték a megyeszékhelyről távozó autókat, az oda tartókat értelemszerűen nem, ugyanezt lehetett megfigyelni a Komlói úton is (a novemberi rabláskor is leállították és átvizsgálták a Pécsről távozókat a környéken). Egy másik olvasónk a környékbeliektől azt hallotta, a rablás 15-16 óra körül történhetett.

A Bama.hu beszámolója szerint az 58-ason, Siklós felé, az M6-os előtti körforgalomnál is óriási a kocsisor, a rendőrök minden autót megállítanak, átvizsgálnak. A sofőröket kiszállítják, benéznek a csomagtartókba is. A Pécs Aktuál azt írja, Kozármisleny felé is útzár van, illetve a 6-os úton, Szentlőrinc felé is ellenőriznek.

Lapunk tájékoztatásért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult, amint kapunk infókat, közöljük őket. A helyszínről a Szabad Pécs élőben jelentkezett.

Frissítés: Közleményt adott ki a rendőrség

A rablás kapcsán közleményt adott ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint írták, május 12-én 15 óra 20 perc körül egy férfi, szájmaszkkal az arcán bement a Komlói útonegy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála és pénzt követel. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki. A közleményben nincs személyleírás, és arra sem térnek ki, hogy készült-e videofelvétel az elkövetőről.

Tavaly óta bottal ütik a sánta vagy csak jó színész rabló nyomát

A takarékbankot tavaly novemberben rabolta ki egy sánta vagy kamusánta férfi, akinek azóta sem akadtak a nyomára. Akkor a rendőrség azt közölte, a gyanúsított férfi szájmaszkot viselt, fegyver helyett viszont egy papírlapot lobogtatott, melyen az állt, fegyver van nála, és kéri a pénzt. A manőver sikerült, úgy tudni, 3 milliót lovasított meg.

Arról is szóltak a hírek, hogy a 60-65 év körüli elkövető befelé még sántított, kifelé viszont már nem, eléggé sietősen távozott. Az eset során senki sem sérült meg.A rendőrök nagy erőkkel kezdték el keresni a rablót, még az autókba is benéztek, de nem találták meg. 


 

Forrás: Pécsi STOP