200 milliós balatoni luxusházban pihenhet Varga Mihály pénzügyminiszter és felesége

2022. november 18. 15:47 2022. nov. 18. 15:47

A 204 négyzetméteres, medencés, gyenesdiási luxusingatlan tulajdoni lapja tiszta, arról árulkodik, hogy végleg a politikus és családja tulajdona lett.

A balatoni villáról az év elején derítette ki az Átlátszó, hogy évek óta mindössze havi 150 ezer forintért bérli a pénzügyminiszter és családja, pedig az ingatlanos szakértők szerint havi 500-800 ezer lett volna a reális bérleti díj.

Varga Mihály június első napján kelt vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy a korábban tartósan bérbe vett gyenesdiási ingatlant megvásárolja, ám értékéről, áráról nem esett szó.

Akkor a földhivatali dokumentumban Varga Mihály és felesége már tulajdonosként szerepelt, de csak „tulajdonjog fenntartással történt eladás” megjegyzéssel, vagyis a luxusház árát vélhetően még nem fizették ki teljesen az eladónak.

Vargának egyébként a június eleji vagyonnyilatkozata szerint 21 millió forintja volt állampapírban és 17 millió részvényekben (felesége vagyonnyilatkozata pedig nem nyilvános), így abból nem derült ki, miből futotta a 200 négyzetméteres, kertes, medencés luxusházra. A tulajdoni lapon szereplő legfrissebb bejegyzések szerint viszont mostanra a ház már teljesen a Varga házaspáré lett, akik fele-fele arányban tulajdonosok. Az, hogy a luxusingatlant végül mennyiért vették meg, a Gyenes Resort Kft. 2022-es cégbeszámolójából vélhetően kiderül majd jövőre.

Forrás: atlatszo.hu