A belvárosban tartott fogadónapot Péterffy Attila

2023. március 30. 16:05 2023. márc. 30. 16:05

Elsősorban lakhatási és szociális kérdésekre vártak választ a pécsiek a polgármesteri fogadónapon csütörtökön. Az érdeklődők Péterffy Attila mellett a város jegyzőjével, valamint az önkormányzat illetékes főosztályainak munkatársaival is találkozhattak, akik igyekeztek minden felmerülő kérdésre választ adni.

A polgármesteri fogadónapoknak már hagyománya van a város életében. Nagyon fontos ugyanis, hogy Pécs vezetői első kézből tájékódhassanak a lakosok, a helyi közösségek problémáiról.  Péterffy Attila, Pécs polgármestere azt mondja, az elmúlt években munkatársaival nagy rutint szereztek az ilyen események lebonyolításában, ezáltal még jobban ki lehet szolgálni a felmerülő igényeket.

„A cél az, hogy polgármesterként kimenjek konkrétan a pécsi polgárok közé, és az ő életterükben igyekezzek információt szerezni, illetve a kérdéseikre választ adni az őáltaluk felvetett ügyekben.” - foglalta össze az eseményen céljait a polgármester

A polgármestert ezúttal is elkísérte dr. Lovász István jegyző, valamint az önkormányzat azon főosztályvezetői, munkatársai, akikhez ilyenkor a legtöbb kérdést szokták intézni. Így ugyanis az állampolgárok közvetlenül a témában legilletékesebb szakemberektől kaphattak válaszokat. Csütörtökön leginkább a lakhatási és szociális kérdésekre készültek fel, ezt a várakozást rögtön beigazolták az első érdeklődők felvetései.

„Ma, amikor a rezsiválság legtöbb pécsi családot érint, és nagyon sokakat mélyszegénység szférába tol, nyilvánvalóan arra számítunk, hogy egyre nagyobb érdeklődés lesz az önkormányzati lakások iránt, úgyhogy ilyen típusi kérdések, igények érkeztek.” - mondta Péterffy Attila

A fogadónapon továbbá slágertéma volt az úthálózatok fejlesztése, melybe a rekonstrukció, a javításo, új utak/járdák építése, vagy a bicikliutak kialakítása is beletartozik. Pécs polgármestere sok új impulzushoz jutott, olyan észrevételek is eljutottak hozzá, amelyek a továbbiakban segíthetik a munkáját.