A csádi misszióról kérdezték volna a némán sétáló Orbán Gáspárt

2024. július 27. 09:45 2024. júl. 27. 09:45

Nem állt szóba a 444 Tusványoson forgató munkatársával Orbán Viktor fia, hiába kérdezték őt, hogy milyen szerepet vállalt a csádi misszióban. Orbán Gáspár egyszerűen elsétállt.

444 vette észre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is Tusványoson van. Szerették volna tőle megkérdezni, hogy mi a szerepe a csádi misszióban, illetve, hogy valóban a Honvédelmi Minisztérium tanácsadójaként dolgozik-e, de nem kaptak tőle választ. A kackiás bajuszt növesztő, szalmakalapot és szemüveget viselő Orbán Gáspár szótlanul sétált mellettük, majd beült egy sötét mikrobuszba.

Orbán Gáspár századosi rangot visel, és részt vesz a csádi misszió szervezésében. A küldetést októberben jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A közép-afrikai Csádi Köztársaságba induló, 200 fős magyar katonai kontingens Csáddal határos hat országban végezhet katonai feladatokat. 

A fesztiválon egyébként Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért felelős államtitkár újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „Orbán Gáspár a Magyar Honvédségnek tisztje, ezenkívül a honvédelmi miniszternek a kabinetjével is kapcsolatban van, illetve tanácsokat ad”. 

Forrás: hirklikk.hu