A májusi árcsökkenés a benzinkutakon a kommunikációs propaganda része volt

2024. június 26. 09:03 2024. jún. 26. 09:03

Magyarország egyelőre nem kiugróan magas az árak tekintetében, de tény, hogy a forint is gyengélkedik a forintot illetően – hangsúlyozta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Az a körülbelül 50 forintos árcsökkenés, amit május folyamán tapasztalhattunk a benzinkutakon, a kommunikációs propaganda része volt – mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu  ügyvezetője a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. Sokat segített a helyzeten, hogy a szereplőknek is komoly részt kellett vállalniuk, de szerencsés helyzet volt, hogy az olaj ára is éppen csökkenőben volt ebben a választás előtti időszakban, tette hozzá. Viszont hat nap alatt a benzin 11 forintot, a gázolaj pedig 26 forintot emelkedett, mondta.

Az olaj ára és annak a mozgása a környező országokat is érintette, és a kérdés az, hogy a forint gyengülése hogyan fog minket érinteni – valószínűleg negatívan. Elképzelhető, hogy a középmezőnyből kiemelkednek majd az átlagárak. Magyarország egyelőre nem kiugróan magas az árakat illetően, de tény, hogy a forint is gyengélkedik a forint tekintetében – hangsúlyozta Bujdos Eszter.

Legutoljára az orosz-ukrán háború kezdete billentette ki egyébként a piacot, idézte fel az ügyvezető. Ekkor 100 dollár fölé is felment az olaj, nagyon nehezen talált vissza a mostani 80 dolláros szintre. Most egyik közel-keleti konfliktus sem tudta ilyen magaslatokba emelni az olaj árát. Bujdos Eszter nem gondolja, hogy jelenleg 7-800 forintos üzemanyagártól kellene tartanunk.