Az MSZP szerint ideje megtudni, hogy Novák Katalin közpénzen utazott-e a Távol-Keletre

2024. szeptember 17. 12:00 2024. szept. 17. 12:00

Tisztázza Novák Katalin új projektjének részleteit! – követeli a az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében Kis Andrea, az MSZP Országos Elnökségének tagja.

Kis Andrea szerint a februárban lemondásra kényszerült köztársasági elnök fél évvel bukása után rájött, mivel tölthetné el szabadidejét.

„Kevesen utazhatnak életük végéig az adófizetők pénzéből, havi több millió forintos juttatás mellett, titkársággal és luxus ellátásokkal. Novák Katalin úgy döntött, ha már adott a lehetőség, akkor ő bizony élni fog mindezzel. Azonban egyre több a kérdés új projektje körül, itt az idő, hogy tisztázza a helyzetet!” – írja az MSZP politikusa.

Kis Andrea emlékeztet: korábban többször is felhívtam a figyelmet arra, morálisan mennyire helyes az, hogy a kegyelmi botrányba belebukó volt köztársasági elnök közpénzből utazhatja körbe a világot, így juthatott el múlt héten Japánba és Dél-Koreába is. Azonban új hobbija szakmai szempontból is egyre több kérdést vet fel.

„Mint kiderült, Stephen J. Shaw, az XY Worldwide társalapítója tavaly bemutatott dokumentumfilmje, a ’Születési különbségek – Gyermektelen világ’ címet viselő alkotás, mely a gyermektelenség növekvő tendenciájáról szól, több sebből is vérzik. Egy angliai kutatócsoport ugyanis tételesen cáfolta meg Novák cégtársának filmben tett állításait, mint kifejtették, semmilyen hiteles demográfiai előrejelzés nem utal a népesség összeomlására, sőt, a világ népessége túlzottan is növekedni fog pár évtizeden belül” – hangsúlyozza az MSZP elnökségének tagja.

Novák Katalin alapítótársa a dokumentumfilmjét ért kritikák miatt a „liberális médiát” tette felelőssé, valamint azt állította, létezik egy külön iparág, mely a gyermekvállalás ellen buzdít. Mindemellett a fideszes kormány családpolitikáját is sikeresnek tartja. Kis Andrea szerint mindezeket figyelembe véve, talán kimondható, „tényleg nem áll a helyzet magaslatán a kutató, a hazai helyzettel sincs tisztában”.

Az MSZP szerint ideje megtudni, hogy Novák Katalin valóban közpénzen utazott-e a Távol-Keletre. Az eddigi információk szerint ugyanis – állapítja meg a közlemény – hazánk korábbi köztársasági elnökeként hívták meg, nem mint az XY Worldwide vezetőjét. „Ha ez így van, akkor miért saját vállalkozását promotálja a magyar emberek pénzéből? Továbbá arról is nyilatkozzon, cégtársa filmje valóban konkrét tényeket nélkülözve, a valóságnak ellentmondó adatokkal dolgozott-e, ha pedig igen, akkor miért népszerűsíti ezt az alkotást?” – teszi fel a kérdést Kis Andrea, az MSZP Országos Elnökségének tagja.

Forrás: hirklikk.hu