Batka Zoltán: a Fidesznek kell „ügy”, mert inog a fellegvárakban

2024. augusztus 29. 07:45 2024. aug. 29. 07:45

Hogy valamit mondjunk az óbudai és a zuglói vádakra, ahhoz látni kellene a vizsgálati anyagot, de azok a motívumok, amelyek most előjönnek, azok már sokszor visszaköszöntek olyan esetekben, ahol kiderült, hogy nem voltak megalapozva a bírósági szakaszban. „Ismerjük ezt a játékot, ami jó rég óta zajlik, én ezt úgy nevezem, hogy ez a hintáztatás jelensége.” Így foglalta össze Batka Zoltán a Klikk TV Mélyvíz című műsorában a III. kerületi polgármester és alpolgármester, illetve több szocialista politikus ellen indított eljárást.

A Népszava újságírója úgy fogalmazott, valamit lát az ügyészség, de nem tudja bizonyítani, vagy nincs mögötte annyi, látványosan beviszik az illetőt, kivonul a HírTv, a teljes kormánysajtó, ezen habzanak. „Valahogy ezek az ügyek mindig akkor merülnek fel, amikor erre szükség van, aztán évek múlva valahol egy lap alján értesülünk arról, hogy réges-régen megszüntették.”

Batka Zoltán emlékeztetett, most sem láttunk vizsgálati anyagot, annyit tudunk, hogy egy közvetlen munkatárs vallott Kiss Lászlóra. „Jó pár ilyen eset volt, amikor az ügyészség megfogta valakinek a fülét és az vallott, például egy nokiás dobozról, amiről később kiderült, hogy nincs is, de azóta tartja magát a hiedelem.”

A rendszer termeli az ügyeket, mert a hivataltól elvárják, hogy legyenek ilyen ügyek, de az is lehet, hogy a Lendvay utcában döntik el, hogy legyen – tette hozzá. A kormánypártnak esik a népszerűsége olyan helyeken is, mint Debrecenben, vidéken másutt is, Budapest pedig nem érdekli a Fideszt, valamit fel kell mutatni, jobb híján, hogy „azok ilyenek meg olyanok” – fogalmazott Batka Zoltán. „A Fidesz ingatlanügyei nem mennek át a köztudatba, mert bonyolult ügyek, és emellett nem jönnek a pénzek, a vidéki fellegvárakban kezd inogni a Fidesz, bele kell látni valamibe.”

Ilyen volt a Városháza-gate, amelyről már első pillanatban lehetett látni, hogy teljes hazugság – mutatott rá.

Hadsereg Szalay-Bobrovniczkyval?

Batka Zoltán szerint Magyarországnak erősíteni kell a haderejét, mégpedig az orosz veszély miatt. „A megvédjük az országot, az egy kamu. Magyarország a NATO sürgetésére kezdte el a fejlesztést az oroszok ellen, viszont ebben is úgy gondolkozik a magyar kormány, mint az akkugyártásban. Ez egy kényszerpálya a magyar kormány részéről. Jobb híján csináltak belőle egy propagandaanyagot, beleélték magukat, hogy majd exportálunk, de a katonai piac rendkívül konzervatív piac, ezerszer megnézi, kivel szerződik le, milyen fegyverre, és csak olyan országgal szerződnek, amely megbízható.” Hozzátette, ez folyamatos együttműködést jelent, de Magyarország politikailag nem megbízható, mert orosz hátterű ország, innentől kezdve eszük ágában sincs tőlünk vásárolni.

Az újságíró azt elismerte, fontos, hogy van magyar hadiipar, csak közben a magyar kormány politikailag az oroszok muzsikájára táncol, ezzel pedig ami bejön a réven, az elmegy a vámon. „Magyarország elhanyagolandó katonai hatalom, elhanyagolandó fegyverpiaccal, ha valaki megnézi a NATO statisztikáját, meglátja, mennyire pici pöttyök vagyunk a térképen. Oroszországnak Magyarországra, Orbán Viktorra van szüksége kommunikációs ügynökként.”

Batka Zoltán szerint a területi tartalékos rendszer nagyon fontos újítás, mert elfogynak az emberek a katonaságból. Ez karcsúsítása a hadseregnek, a hivatásos katonaság fenntartása iszonyatos pénzbe kerülne, a területi tartalékos pedig egy könnyűlövész, aki nagyon gyorsan bevethető, gyorsan mozgatható és rendkívül motivált védőerő, mert a saját lakhelyét védelmezi. Az elgondolás nagyon jó, de tartok tőle, hogy ez sem sikeres – fogalmazott az újságíró. „Magyarországon ez már a nem tudom hányadik toborzóhullám, nehéz, mert ma már hightech-fegyverek vannak, adott esetben nyelveket kell beszélni. A 18-20 éves magyar fiataloknak, akik professzionális szolgálatra jelentkeznek, 70 százaléka nem alkalmas fizikailag vagy pszichésen erre.”

Feltette a kérdést, hogy azok, akik toboroznak, mennyire professzionálisak. „Biztos szívesen mennék a csatába Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezérletével? Pontosan egy vészhelyzetben jön ki, hogy a legitimitás-hiányos, ostoba, populista vezetés csődje az, ami ma Magyarországon van.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.

Forrás: hirklikk.hu