Czeglédi Zoltán: komolyan vett pártprogrammal állt elő az MSZP

2023. november 20. 20:00 2023. nov. 20. 20:00

Czeglédi Zoltán szerint MSZP 99 oldalas, 20 fejezetből álló, "Szabadságot, jogállamot, demokráciát!" című programja komolyan vett írás lett. Facebook-oldalán ígéretet tesz arra, hogy megköszöni, mert „az adat és állítás nélküli kamuprogramok” mellett ezt a feladatot a párt most komolyan vette.

„Nem tudtatok számok és határidők nélkül programot írni, nem tudtatok alibizni, ez itt tényleg egy program” – írta posztjában a politikai elemző.

 

Hozzáteszi:

Amikor viszont lesz kormányváltás, akkor a győztes rá fog jönni, hogy költségvetést kell írni, kórházakat kell koordinálni, iskolákról kell dönteni és „akkor nektek fognak szólni.”

„A jelenleg lenézett, mellékesnek gondolt tudás birtokosainak, akik nem csak színes alapon nagybetűs csatakiáltásokat tudnak írni, hanem adótáblát is.”

Czeglédi Zoltán kritikát is megenged magának, szerinte a cím egy bátortalan klisé.

"Szóval kedves szerzők, egyfelől köszi, másfelől meg fel a fejjel" – fejezi be írását.

Az MSZP bemutatta Rendszerváltást! című programját, amellyel alternatív utat is kíván mutatni Magyarországnak. A Magyar Szocialista Párt szociáldemokrata pártként nem fogadja el a jelenlegi rendszert, világos megoldásokat javasol a társadalom többsége számára, megértéssel, empátiával közelíti meg az emberek gondjait – hangzott el a párt vezetőinek megszólalásában, amelyről a Hírklikk is részletesen beszámolt.

A magyar politika ma személyeskedő veszekedésekről, sértettségről, egymás eltiprásáról szól: a jobboldal a potenciális kihívók megsemmisítésével van elfoglalva, míg egyes ellenzéki pártok a politika természetes vitáiból adódó különbségek felerősítésével töltik mindennapjaikat – hangzott el a háttérbeszélgetésen.

Az MSZP az egyedüli pártként egy olyan javaslatcsomagot tett le, amely arról szól hogyan lehetne az uniós választásokon megverni Orbán Viktort.

 

Forrás: hirklikk.hu