Elegünk van - tüntetést szervez kilenc tartalomgyártó, köztük Azahriah és Gulyás Márton

2024. február 13. 08:10 2024. feb. 13. 08:10

Tüntetést tartanak február 16-án, pénteken este hat órakor a Hősök terén a népszerű, közéleti és társadalmi kérdésekkel is foglalkozó digitális tartalomkészítők – közölték a szervezők.

A résztvevők között van Baukó Attila, azaz Azahriah, Osváth Zsolt, Gulyás Márton, valamint a Nemakarokbeleszólni, a Jólvanezígy és a Fókuszcsoport készítői.

Elegünk van – írták közleményükben, közölve, hogy „oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.”

Közölték, hogy a demonstráció megszervezésére „az elmúlt napok történései sarkalltak minket”, hozzátéve, hogy "nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll".

A pedofilsegítő K. Endrének adott elnöki kegyelemmel kapcsolatban kijelentették, hogy „ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén”, hozzátéve, hogy az állam „legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben”, amikor „egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket”, és feltették a kérdést: "Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak?"

Forrás: hirklikk.hu