Hunyadi János és a futball kapcsolatáról értekezett a honvédelmi miniszter

2023. december 11. 13:42 2023. dec. 11. 13:42

Azt szokták mondani, a hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán vasárnap megjelent videóján.

A tárcavezető – a Déli harangszó Böjte Csaba testvérénél, Erdélyben felirat alatt közölt videóban – úgy folytatta: a „hit abban, hogy amit jó szándékkal egymásért és önmagunkért keményen dolgozva megteszünk, annak van értelme és sikeres lesz". „Hit abban, hogy mi emberek, végső soron összetartozunk" – tette hozzá.

Kiemelte, hogy Hunyadi János példája arra tanít, hogy meg kell védenünk azt, ami a miénk. „Ki kell állnunk egymásért akkor is, amikor úgy látszik, nincs esély a győzelemre és minden elveszett, mert nagy túlerő ellen kell helytállni. Ha bátor és emberséges emberek vállalják a küzdelmet és bízva a jóistenben összeadják, amijük van, erőt, tehetséget, tudást és bátorságot, mindig lehet győzni" – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

„Hunyadi János és Csaba testvér rendtársa, az obszerváns ferences Kapisztrán Szent János össze tudta hozni az itt élő népeket egy csapatba, egy seregbe, hogy megvédjék otthonukat a hódítók ellen. Küzdelmükre ma is emlékeztet szerte Európában és mindenhol a világon, ahol keresztények élnek, az imádságra hívó déli harangszó" – mutatott rá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

„Erre tanít minket a futball is. Megmutatja, hogy csak azok tudnak kiállni versenyezni, akik alaposan felkészülnek" – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Déli harangszó mozgalom – gyermekek labdarúgó mérkőzéseivel egybekötött – erdélyi rendezvényén készült videóban.

Forrás: MTI