Jakab Péter így reagált Jurák Kata nagy port kavaró írására

2021. július 18. 17:14 2021. júl. 18. 17:14

Nem hagyta szó nélkül Jakab Péter, hogy Jurák Kata azt írta néhány napja, a Nyugat-Európában pusztító árvíz Isten büntetése az LMBTQ-propaganda miatt.

A Jobbik elnöke azt írta: benne is felháborodást keltett Jurák Kata posztja, amely szerint a Németországban tomboló, több mint száz halálos áldozatot követelő áradás nem más, mint Isten büntetése, amiért a Nyugat átértelmezte a szivárvány jelentését.

„Szerintem ilyet keresztény, de semmilyen jóérzésű ember nem mondhat” – írta a politikus a Facebookon, aki szerint az »újságírót« csak az Orbánnak való túlzott megfelelni akarás motiválta, amikor összefüggést akart kreálni az új orbáni ellenségkép, a szivárvány és a Németországot és a Benelux-államokat sújtó természeti csapás között. 

Jakab azt is írta, bízott abban, hogy majd Jurák Katát a főnökei helyreteszik, hogy ilyet azért mégse. De nem. Helyette közölték, szolidaritást vállalnak a propagandistájukkal, mert amit ő képvisel, az egy legitim, vallásos vélemény, én viszont, aki részvétemet fejeztem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és bocsánatot kértem az újabb fideszes ámokfutásért, aberrált és gyűlölködő vagyok – írta a Jobbik elnöke.

Véleménye szerint, itt nem egy egyszerű fideszes túlfutásról van szó, nem egy túlbuzgó fideszes magánvéleményéről, hanem egy legitimnek, és vallásosnak nevezett fideszes álláspontról, amely szerint, aki mást gondol a világról – jelen esetben a szivárványról – mint ők, annak természeti csapásokkal kell szembenéznie.

Szerinte „itt tartunk, a XXI. század Magyarországán, ahol tudással, kutatási eredményekkel felvértezve, kellene a kormánynak harcolnia például a klímaváltozás ellen, hogy elkerüljük a németországihoz hasonló természeti csapásokat.”

Ehelyett szivárvány. Odabent meg sötétség. Jövőre vessünk véget ennek az őrületnek! – írta a politikus.

Forrás: PS/FB