Kóbor Józseffel kiegészülve működik tovább a Pécs Jövőjéért frakciószövetség

2021. augusztus 12. 11:00 2021. aug. 12. 11:00

Csütörtökön Péterffy Attila egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy Kóbor József, az LMP önkormányzati képviselője mostantól a Pécs Jövőjéért frakcióban fogja folytatni a munkáját.

Így a Pécs Jövőjéért frakciószövetség Kóbor Józseffel a soraiban 15 főre bővült. A Pécs Jövőjéért frakciót nagyjából egy hónappal ezelőtt hozták létre, amikor Mellár Tamás önkényesen és antidemokratikus módon kizáratta Péterffy Attilát a Mindenki Pécsért Egyesületből, illetve 14 önkormányzati képviselőtől megvonta az egyesület névhasználatát a közgyűlésben, erről akkor itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ezt követően a Mindenki Pécsért Egyesületből többen is kiléptek, ugyanis nem tudták tolerálni tovább Mellár Tamás módszereit.

A mai sajtótájékoztatón tehát kiderült, hogy Péterffy Attila kvázi zöld biztossá nevezte ki dr. Kóbor Józsefet, az LMP képviselőjét. Péterffy elmondta, hogy a pozíció megléte már bő másfél évvel ezelőtt is felmerült, ám a kinevezés, akkor elmaradt. 

A sajtótájékoztatón egyebek között elhangzott, hogy a Pécs Jövője frakciószövetség elkötelezett a zöld ügyek mellett. Elmondták, hogy Kóbor József feladatai közé fog tartozni a  klímavédelmi és környezetvédelmi, fenntarthatósági stratégia kidolgozása. Továbbá az Európai Régiók Bizottságában betöltött pozíciójának becsatornázása lesz a cél. Egyebek mellett pedig szó volt arról is, hogy ez a jelentős és kiemelt nemzetközi kapcsolat egyértelműen a város javát szolgálja majd.

Kóbor József beszélt arról, hogy az együttműködés gondolata már 2019-ben felmerült: akkor ő felajánlotta a segítségét a polgármesternek a zöld ügyek frontján. Mint ismert az LMP akkor önállóan indult, majd pedig került be a közgyűlésbe. Ezt követően ült le egymással beszélni Péterffy és Kóbor, s ez a párbeszéd vezetett odáig, hogy ma, most Kóbor József is  frakciószövetség tagja lett. 

Kóbor felszólalásában arra is kitért, hogy az Európai Unió Régió Bizottságában betöltött szerepe eddig is a város javát szolgálta, s úgy véli a jövőben is az ott végzett tevékenysége lehetővé teszi, hogy az EU forrásait a város javára tudják majd fordítani. Itt példaként egyébként kiemelte a városban bevezetésre kerülő elektromos buszokat. Kóbor egyébként a kinevezését a kölcsönös előnyök alapján történő megállapodásnak nevezte. 

A képviselő újságírói kérdésre válaszul elmondta: az LMP és a városvezetés irányvonalai eddig is 90 százalékban azonos elvek mentén működtek, ami szerinte remek arány. 

A sajtótájékoztatón készült felvétel itt nézhető vissza: 

 

Végezetül a polgármester szólalt fel, aki elmondta, hogy véleménye szerint a mostani lépés egy jó üzenet lehet az országban élők számára, ugyanis azt bizonyítja: az összefogás működik. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Pécsi STOP