Kunhalmi Ágnes: ha igaz a hangfelvétel, Lévai István Zoltánnak le kell mondania

2023. szeptember 18. 14:06 2023. szept. 18. 14:06

„Figyelj. Leülünk hárman, bemutatlak neki, beszélgetünk. Gondold végig, hogy mi az a matematika, ami megéri, mi az, amiért szívesen csinálod. Az összes többi logisztikai dologban simán tudok segíteni” - többek között ezekkel a szavakkal próbálta megvesztegetni Lévai István Zoltán Budapest XVIII. kerületi Fidesz önkormányzati képviselőjét Aleva Mártát, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusát, hogy induljon a jövő évi választáson polgármester-jelöltként a városrészben. Kunhalmi Ágnes, a körzet országgyűlési képviselője szerint a fideszes politikusnak le kell mondania, amennyiben ez igaz.

Szeptember 18-án reggel egy részletes cikkben tárta fel a Válasz Online, miként akarja befolyásolni a jövő évi polgármester-választást Budapest XVIII. kerületében a Fidesz helyi politikusa. A hírportál állítása szerint Lévai István Zoltán a kormánypártok korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, aki polgármesterjelöltként tervezne indulni 2024-ben, megkereste a kerületben szintén az indulását fontolgató Aleva Mártát, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben politizál. Aleva azonban értesítette a megkeresésről a hírportált, s a lap el is kísérte a politikust a találkozókra. A Válasz Online egyelőre csak leiratokat közölt a két beszélgetésről, amelyek hanganyaga azonban – állításuk szerint – a birtokukban van. A történtekkel kapcsolatban kerestük Lévai István Zoltán fideszes és Aleva Márta MKKP-s politikust is, amint elérjük őket, frissítjük a cikkünket.

Az ügyben nyilatkozott Facebook-oldalán a körzet országgyűlési képviselője, Kunhalmi Ágnes, aki tavaly éppen Lévai István Zoltánt győzte le Budapest 15-ös választókörzetében. Megkérdeztük, volt-e bármi információja a Válasz Online cikkében foglaltakról korábban.

Megdöbbentem, amikor a sajtóból értesültem erről az ügyről, de azt viszont látom és tudtam, a Fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy elaprózza az ellenzéki szavazótábort, ezért nem lepődök meg rajta igazán – mondta az MSZP társelnöke a Hírklikknek. „Mindenféle kamupártot, és bárkit, akit meg tud találni, felkér arra, hogy induljon el a választáson, hogy ezzel is megossza az ellenzéki szavazatokat. Nem véletlen, hogy volt olyan időszak az országgyűlési választáson, amikor épp a XVIII. kerületben (azaz Budapest 15-ös választókörzetében) indult az egyik legtöbb kamupárt az országban. A Fidesz mindennapi tevékenysége az, hogy aljas eszközökkel visszaél a választók bizalmával. És erre tényleg nincs jobb szó, mint hogy aljas eszköz.”

Facebook-bejegyzése végén Kunhalmi Ágnes felszólítja Lévai István Zoltánt arra, hogy többé ne kérje semmihez a kerületiek felhatalmazását. Megkérdeztük tőle, ezt úgy érti-e, hogy le kellene mondania közéleti pozícióiról. A kerület országgyűlési képviselője szerint, ha kiderül, hogy a cikkben foglaltak, a hanganyag igaz, akkor le kell mondania. „Ez a kirobbant botrány egyébként számomra azt mutatja, hogy a Fidesz mégis tart a kudarctól, bármennyire is erősek bizonyos kerületekben, és nem adták fel Budapestet. És meglátásom szerint nemcsak a fővárosban csinálják ezt, hanem az egész országban. Az egész országban keresik azokat a személyeket, akik kaphatók valamilyen juttatásért cserébe, hogy pusztán a Fidesszel kritikus szavazatok elaprózásáért elinduljanak a választáson, és készek akár ténylegesen is fizetni ezért.”

 

Forrás: hirklikk.hu