Miniszteri biztost kapott Budapest Lázár Jánostól

2024. július 5. 08:00 2024. júl. 5. 08:00

Megjelent a Hivatalos Értesítőben Lázár János építési és közlekedési miniszter utasítása, amely szerint külön miniszteri biztos felel a kormányzati beruházásokért Budapesten.

Kovács Balázs Norbert kinevezése 2026. június végéig szól. A biztos a Budapestet érintő, a miniszter feladatkörébe tartozó állami beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátását segíti – írja a 24.hu.

Egyeztet az érintett önkormányzatokkal, közreműködik a Nyugati pályaudvart, a kapcsolódó vasúti területeket és környezetüket érintő város-, zöldterület- és közlekedésfejlesztési koncepciók, tervek előkészítésében.

Kapcsolatot tart a budapesti lakosokkal, helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal, közreműködik a feladatkörével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében, részt vesz a feladatköréhez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában.

Munkáját Lázár János irányítja és titkárság segíti. Mindezért – a jogszabályok szerint – helyettes államtitkári juttatásra jogosult. A kinevezés július 1-jétől szól, de miniszteri utasítás péntektől hatályos.

A lap szerint mindez azért fontos, mert Kovács Balázs Norbert így egyetlen napig sem maradt biztosi munka nélkül, június végéig ugyanis ő felelt a terézvárosi Podmaniczky Liget kialakításáért. A Fidesz Hassay Zsófia helyett a miniszteri biztost indította a VI. kerületben Soproni Tamás polgármester ellen, de vereséget szenvedett.

Forrás: hirklikk.hu