Már több, mint egymillió jegyet vagy bérletet váltottunk meg digitálisan a pécsi autóbuszokra

2024. július 3. 14:57 2024. júl. 3. 14:57

Arra bíztatjuk utasainkat, hogy a hagyományos papír alapú díjtermékek helyett applikációban, okostelefonjukkal vásároljanak menetjegyeket vagy bérleteket a Tüke Busz Zrt. járataira a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói partnerhálózatában! – írja közleményében a Tüke Busz Zrt.

Egyre népszerűbbek az utasok körében a pécsi közösségi közlekedés járataira digitális úton megváltható díjtermékek, a telefonon jegyet és bérletet vásárlók aránya hónapról hónapra, folyamatosan emelkedik. A digitális platformokon megvásárolt jegyekből és bérletekből eddig már több, mint egymillió darabot értékesítettek, mind több utas van, aki „végleg búcsút int a bérletpénztáraknak”, és ezzel elsősorban időt megtakarítva, az okostelefonján keresztül fizet a buszjegyért vagy bérletért. 

Az értékesített díjtermékek közül az utasok a már négy éve bevezetett mobiljegyből vásároltak eddig a legtöbbet, 2024. májusáig több, mint 900 000 db elővételi jegy értékesítése történt digitális úton. A mobilbérletekből is több ezret váltottak már meg elektronikus úton: ezek közül kiemelkedően magas a megvásárolt havi tanuló bérletek, a 30 napos összvonalas, valamint a havi összvonalas bérletek száma

 

A mobiljegyek és mobilbérletek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói partnerhálózatában:https://nemzetimobilfizetes.hu/applikaciok

Fontos, hogy az applikáció használatához aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.

A Tüke Busz Zrt. számára az egyik legfontosabb cél, hogy a Pécsett közlekedők kényelmesen és biztonságosan használhassák a városi utazásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, ebben megkerülhetetlen a digitalizáció erősítése, amelyben fontos szerepe van a digitális platformokon elérhető mobiljegyeknek és mobilbérleteknek!

 

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.