Novák Katalin a kegyelemben részesített K. Endre falujában nyaralt tavaly Erdélyben

2024. február 20. 21:06 2024. feb. 20. 21:06

Tavaly nyár végén Novák Katalin köztársasági elnök, négy hónappal azután, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező igazgatóhelyettesének, az erdélyi származású K. Endre szülőfalujába ment nyaralni.

A Hang.hu a lemondott államfő Facebook-fotói alapján azonosította be, hogy Novák és családja 2023 augusztusában több napot töltött Zabolán. Novák a képekhez fűzött kísérőszövegekben a települést nem, csak Erdélyt jelölte meg helyszínként, de látható, hogy meglátogatta a zabolai Mikes kastélyt is.

A magyar sajtóban már több helyen megjelent, hogy a kastély rendbe hozásához a magyar adófizetők jelentős összeggel, legalább egymilliárd forinttal járultak hozzá. Az adófizetők pénze egy olyan exkluzív luxusszállodához vándorolt, amely a környéket járó turisták számára nem látogatható, a zárt magánterületre kizárólag a szállóvendégek mehetnek be. A lap értesülései szerint a kastély Angliából hazatelepült tulajdonosai szoros kapcsolatot ápolnak K. Endre családjával.

A Sándor-palota sajtóosztálya a Hang.hu megkeresésére azt közölte, hogy Novák Katalin 2023 augusztusában Zabolára magánprogramra, családi nyaralásra utazott, amit maga finanszírozott.

Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.

 

Forrás: 24.hu