Orbán meggondolta magát, mégis be lehet hozni Ukrajnából ezt a terméket

2024. február 20. 09:25 2024. feb. 20. 09:25

Az ukrán méz importtilalma semmilyen előnyt nem jelentett a méhészek számára, a magyar kereskedőknek viszont károkat okozott európai uniós versenytársaikkal szemben.

Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat jelent meg hétfő este a Magyar Közlönyben, ami ismét lehetővé teszi, hogy Magyarország ukrán mézet importáljon. A kormányfő által aláírt határozat szerint

 

hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora.

Ez volt az a rendelet, amellyel a kormány tavaly 24 ukrán termékre hirdet behozatali tilalmat. A korábbi döntésben jelzett melléklet 8. sorában pedig az állt, „természetes méz”. Magyarán a méz behozatalának tilalmát szüntette meg a miniszterelnök a friss döntéssel.

A 24.hu emlékeztet: az ukrán méz importtilalma semmilyen előnyt nem jelentett a méhészek számára, a magyar kereskedőknek viszont károkat okozott európai uniós versenytársaikkal szemben.

Forrás: hirklikk.hu