Orbán Viktor elárulta, hogy miért akarták megölni Donald Trumpot

2024. július 27. 12:44 2024. júl. 27. 12:44

Óriási az amerikai elnökválasztás tétje – jelentette ki a magyar miniszterelnök szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn.

Orbán Viktor a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján azt mondta, Donald Trump republikánus elnökjelölt azt tűzi ki célul, hogy az amerikai népet a posztnemzeti liberális állapotból visszahozza a nemzetállami állapotba.

Ezért akarják megakadályozni, hogy Donald Trump el tudjon indulni a választáson. Ezért akarják börtönbe zárni, veszik el a vagyonát, és ha ez nem segít, ezért akarták megölni – hangsúlyozta, hozzátéve: pénteken beszélt a korábbi elnökkel, aki üdvözölte a tábor résztvevőit.

A posztnemzeti állapot drámai, demokráciát megrengető politikai következménye az elitizmus és a populizmus politikai problémája. Az elitek elítélik a népet, amiért a jobboldal irányába sodródik, a nép érzéseit és gondolatait idegengyűlölőnek, homofóbnak és nacionalistának minősítik. A nép válaszul azzal gyanúsítja az elitet, hogy nem azzal foglalkozik, ami neki fontos, hanem valami esztelen globalizmusba süllyed – mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott, ez felveti a képviseleti demokrácia problémáját is: az elit nem akarja képviselni az embereket, sőt büszke is erre, miközben a nép nincs képviselve.

Forrás: MTI