Ajándék tárlatvezetések az Idegenvezetők Világnapján

2022. február 16. 11:25 2022. feb. 16. 11:25

Egy lenyűgöző kiállítást megtekinteni mindig nagy élmény, ám ha mindezt idegenvezetővel tesszük, sokkal több érdekességet, titkot és hasznos információt tudhatunk meg. Éppen ezért ingyenes tárlatvezetésekkel kedveskedik a pécsi Zsolnay Örökségkezelő a látogatóknak február 20-án, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

A Cella Septichora Látogatóközpontban az „Amiről a sírok mesélnek…” című vezetésre várják a látogatókat február 20-án 11:00 órától. A séta során a római kori Pécs (Sopianae) temetkezési anyagaiból származó leletekkel – többek között egész csontvázzal, koponyákkal, betegségek jeleit mutató csontokkal és a sírokból előkerült tárgyakkal – ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállított tárgyak másolatait kezükbe is foghatják a résztvevők.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17:00 órakor zárul. A létszám limitált. Jelentkezés: info@pecsorokseg.hu, +36 72 224 755

Az ókor után „átsétálhatunk” a középkorba, ugyanis 13:00 órától a Középkori Egyetemen tartanak ingyenes tárlatvezetést, melynek címe: Az első magyar egyetem története. Az érdeklődők megismerhetik az ország első egyetemének megalapítását, az intézmény működését és a feltételezett egyetemépület történetét. Az idegenvezető bemutatja továbbá az Aranyos Mária-kápolnát és Vilmos püspök síremlékének szobortöredékeit is.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17:00 órakor zárul. A létszám limitált. Jelentkezés: info@pecsorokseg.hu, +36 72 224 755

Címlapkép: Wikipédia