Félszáz program várja az érdeklődőket a pécsi Szamárfül Fesztivál

2023. augusztus 9. 16:34 2023. aug. 9. 16:34

Mintegy ötven programmal, koncertekkel, bábszínházi előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal várja a családokat a pécsi Szamárfül Fesztivál augusztus 25. és 27. között - közölte a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nkft. az MTI-vel.

Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválján fellép többek között az Alma zenekar, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter gyerekzenekara, a Zsolnay Kulturális Negyed immár 11. alkalommal változik óriási játszóházzá - írták közleményükben, amely szerint lesz robotikai foglalkozás, vívás, kézműves műhelyek, Mosolyország játszóház, állatbemutatók és kisállat-simogató, buborékbűvölő workshop, zenebölcsi, családi jóga és rajzverseny.
    

A Mesekertben, amely egy interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar, a kertészkedésé és a meséké lesz a főszerep. Kiemelték az Artistkids kreatív foglalkozásokat, amelyeket a 3-12 éves korosztály számára rendeznek majd meg.
    

A fesztiválon közönségtalálkozót tart Harcos Bálint író és Agócs Írisz illusztrátor, az Alma együttes, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter mellett koncertet ad a Kiskalász, a Röppentő, a Makám zenekar, a Lajtorja, valamint Lovászi Edina és zenekara.
    

Az Aranyszamár Bábszínház Szamárlétra Projekt - szabadtéri vásári kunszt című előadása egy szabadtéri interaktív játék lesz, ügyességi, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hintaszamarakkal. A közönség láthatja Julia Donaldson A legcsinosabb óriásának színpadi változatát, bemutatják az Ágacska, a Kacor király, a Csoda és Kósza, a Királyfik és királylányok, valamint a Világjáró Marionettek című meséket, lesz csecsemőszínházi előadás, és a programban szerepel Figura Ede Figura Cirkusza is - írták.
    

Az örökségkezelő szerint tavaly közel tízezren vettek részt a fesztiválon. Az idei rendezvény részletes programja a www.szamarfulfesztival.hu oldalon olvasható.
 

Forrás: MTI