Ismét indul a jelentkezés a Zsolnay Light Art Fesztiválra

2023. február 23. 11:41 2023. feb. 23. 11:41

Már a tavalyi évben is világszerte több helyről futottak be a pécsi Zsolnay Light Art fényfestőversenyre. A már világhírűvé vált megmérettetés idei fordulójára február 24-étől lehet jelentkezni. Ahogy azt már megszokattuk a korábbi években, a legjobb beadott pályázatokat megtekinthetjük a Fényfesztiválon, a Székesegyházra vetítve.

A Zsolnay Fényfesztivál idén július 6-tól 9-ig várja az érdeklődőket városunkban. Az esemény minden évben a legtöbb nézőt vonzó program, melynek legjelentősebb része a Zsolnay Light Art nemzetközi, pénzdíjazásos fényfestőverseny lesz. Ennek keretében a Székesegyház monumentális homlokzatát keltik életre a világ legjobb fényművészei háromdimenziós, mozgó fényalkotásokkal – közölte a PécsMával a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

AZ IDEI VERSENY TÉMÁJA A COEXISTENCE, VAGYIS EGYIDEJŰ LÉTEZÉS.

Az egyidejű létezés olyan rendszer, melyben egymástól teljesen eltérő elemek léteznek azonos térben és időben -  A jelenség alapvetően tetten érhető az élet minden területén, legyen szó egyének vagy társadalmi csoportok közötti kapcsolatokról, kultúráról, az épített és természeti környezetünkről, vagy akár gépekről és neurális hálózatokról. - írja a PécsMa

A PÁLYÁZATOK LEADÁSI HATÁRIDEJE ÁPRILIS 3.

Az előválogatás után az idei évben az 5 legjobb produkció mutatkozhat be döntősként, a Dóm téren. A zsűri által ítélt fődíj 5000 euró értékű, de ismét lesz lehetőség a közönségnek is szavazni.

Forrás: pecsma.hu