Komoly fájdalmai vannak Ferenc pápának, minden szereplését lemondta

2021. január 25. 09:21 2021. jan. 25. 09:21

Kritikus egészségügyi állapotban van a katolikus egyház feje, kiújult isiásza miatt lemondta több szertartás vezetését és egyéb nyilvános programjait. A hírek szerint súlyos fájdalmai teljesen mozgásképtelenné teszik - jelentette be Matteo Bruni vatikáni szóvivő közleményben.

Egyébként nem ez az első eset, hogy a pápa ennyire rosszul van, az elmúlt két hétben kétszer is kellett programot lemondania erős fájdalmai miatt.

Ma például (hétfőn) az eredeti tervvel ellentétben nem találkozik a Szentszékhez akkreditált diplomatákkal, ezt az eseményt máskor tartják meg.

Március 3. és 8. közötti iraki apostoli útra menne Ferenc pápa, de írása alapján azt az utat sem tudja majd teljesíteni.

A megosztottság megoldása nem az, hogy szembeszállunk valakivel, mert a diszkrimináció több ellentmondást generál. Az igazi gyógymód azzal kezdődik, hogy Istentől békét, megbékélést, egységet kér - mondta Ferenc pápa legutóbbi videójában

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta most másodszor mondott le szertartásokat és találkozókat egészségi okra hivatkozva.

 

 

Forrás: Pécsi STOP