Megszületett Harry herceg és Meghan kislánya, ezt a csodálatos nevet kapta

2021. június 6. 18:52 2021. jún. 6. 18:52

Kislánya született Harry hercegnek és Meghan hercegnének. Az Amerikában élő házaspár második gyermekének neve Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, beceneve Lili.

A hírt Harry herceg - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegné másodszülött fia - és Meghan személyesen jelentette be vasárnap. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A közlemény szerint a gyermek a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában jött a világra még pénteken, ő és édesanyja egyaránt jól van.

A kislány első nevét dédnagymamájáról, II. Erzsébet királynőről kapta. Lilibet volt ugyanis a brit uralkodó közkeletű fiatalkori beceneve a királyi családon belül.

A gyermek második nevével a szülők az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek. Diana lett volna a kislány apai nagymamája és az idén töltené be 60. életévét.

Harry és Meghan kislánya a királynő 11. dédunokája és a nyolcadik a brit trónutódlási sorban. A bébi az első királyi gyermek, aki Fülöp herceg halála után született. 

A házaspár első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019 májusában született Londonban. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: MTI 

Címlapkép: Harry herceg és Meghan, YouTube