Nem teszi zsebre Putyin, amit a Picsától kap

2017. augusztus 28. 11:30 2017. aug. 28. 11:30

Hétfőn, Vlagyimir Putyin újabb honi látogatásának alkalmából rukkolt elő a pécsi punkzenekar, a HétköznaPI CSAlódások Putyin és Trump című dalával. Hát, a „Szia Putyin uram!” valahogy kimaradt belőle…

Mint korábban megírtuk, hamarosan új lemezzel jelentkezik Magyarország egyetlen nyíltan politizáló, örök rendszerellenes ámde baloldali punkzenekara, a HétköznaPI CSAlódások, közkedvelt nevén a Picsa. A pécsi illetőségű csapat immár 27 éve tolja a színpadon, népszerűségük és a koncertre járók lelkesedése töretlen, dalaik egyre több kormányellenes tüntetésen tűnnek fel.

És akkor még meg sem jelent az új lemez, a Nihilista Rock 'N' Roll.

"Ez az anyag az utóbbi évtizedek talán legradikálisabb állásfoglalása a zenekartól. A 90-es években megkezdett út folytatása, egyértelmű kiállás olyan dolgok mellett, amelyeket a banda fontosnak tart. Az ország és a világ helyzete azzal az egyéni látásmóddal, amiről elhíresült az együttes az elmúlt 27 évben..." – vallja a zenekar.

A lemez megjelenését már második alkalommal, műfajukban idehaza szinte egyedülálló módon, közösségi finanszírozással tették lehetővé.

Az album minden dalához valamilyen formában készül klip is, hétfő reggelre a Putyin és Trump című dal bemutatóját időzítették, ezzel köszöntve a hazánkba látogató orosz elnököt.

Nem is húzzuk tovább az időt, így kapja az ívet a Picsától Vlagyimir Trump és Donald Putyin: