Örömtánccal köszöntötték 2020-at a pécsi szeniorok

2020. január 4. 17:35 2020. jan. 4. 17:35

Mintegy száz idős pécsi vette birtokba szombaton a napsütéses széchenyi teret, hogy szenior örömtánccal köszöntsék az új évet. 

Az eseményről tudósító Pécsma.hu szerint a szenior örömtánc kimondottan az idősebb korosztálynak kitalált, közösségi mozgásforma, a nyugat-európai országokban közel 45 éve működik, de hazánkba csak nemrég jutott el. Segít megőrizni a szellemi és testi frissességet, valamint a gyászból és a depresszióból való kilábalást is.

A mozgásforma a baranyai megyeszékhelyen is elérhető, melyre ékes bizonyíték volt a szombati bemutató. Az egybegyűlteket az esemény egyik szervezője és értelmi szerzője, Nagy Mária, a VOKE Vasutas Művelődési Ház oktatója és Bognár Szilvia alpolgármester köszöntötte. Nagy Mária elmondta, hogy a táncprodukció ötlete az óév utolsó napjaiban született, a városvezetés pedig nagyon segítőkész volt annak kivitelezésében.

Szenior örömtánc Pécsett (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Bognár Szilvia szerint a szenior tánc egy olyan program, ami megmozgatja a közösségeket, az örömé a főszerep, és mindenki számára elérhető. Hozzátette, szeretné, ha Péccsel kapcsolatban is ugyanezeket lehetne elmondani.

Forrás: Pécsma.hu