Tíz napra lezárják a Káptalan utca nagy részét az autók elől, de nem fogod megbánni

2020. augusztus 4. 19:11 2020. aug. 4. 19:11

Augusztus 6. és augusztus 16. között lezárják a gépjárműforgalom elől a Káptalan utca jelentős részét a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat miatt.

A pécsi önkormányzat keddi közleménye szerint a város a partnereivel a következő napokban elsőként rendezi meg a Múzeum Utca Plusz névre keresztelt programsorozatát. Mint írták, a cél, hogy egy hagyományteremtő esemény jöjjön létre, amelynek köszönhetően a pécsiek újra felfedezhetik a belváros zöldterületeit. 

A rendezvények idejére a Káptalan utca egy jelentős részét lezárja az önkormányzat, ez az alábbi változásokkal jár a közlekedésben:

A Káptalan utca augusztus 6-a 17 órától augusztus 16-a 24 óráig el lesz zárva a gépjárműforgalom elől a Püspöki Kincstár és a Szepesy Ingác utcai kereszteződés között. A Káptalan utca déli bejáratánál, a Janus Pannonius utcai torkolatnál erre zsákutca közlekedési tábla hívja fel a figyelmet. A Szepesy Ignác utca forgalmát a rendezvény nem érinti.

A rendezvény ideje alatt, tehát 2020. augusztus 7-e, pénteken üzemkezdettől augusztus 16-a, vasárnap üzemzárásig a Tüke Busz Zrt. 44-es járatai terelőútvonalon közlekednek.

Terelőút: a Kórház tér megálló után a Klimó Gy. utca – Aradi vértanúk útja – Hunyadi út.

Kimaradó megálló: Szent István tér, Cella Septichora, Múzeumok utcája, Papnövelde utca.

Terelő útvonal megálló: Barbakán, Alagút.

A járatok a Széchenyi tér megállótól az eredeti útvonalon közlekednek tovább.

A Tüke Busz Zrt. gondoskodik a honlapján és a megállóhelyeken is az utasok tájékoztatásáról.

(CÍmlapkép: Pécsi Önkormányzat)

Forrás: Pécsi STOP