Új közösségi ház lesz a hirdi Kenderfonóból!

2022. május 5. 12:08 2022. máj. 5. 12:08

Új közösségi ház lesz a hirdi Kenderfonóból! Erről döntöttek szerdán a helyiek a Kenderfonóban tartott lakossági fórumon - közölte közösségi oldalán Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

"Az előző városvezetés tervei alapján a hirdi városrész központi zöld területén építették volna fel az új közösségi házat, melyre 95 millió forintnyi EU-s támogatást nyertek." - írja posztjában a polgármester, tovább arról is beszélt, hogy megválasztásuk után jelezték nekik a helyiek, hogy ők jobban szeretnék, ha inkább a romos Kenderfonó épülete lenne felújítva. 

"Ezért elkezdtük kidolgozni a Pécsi Városfejlesztési Zrt.-vel az új terveket, valamint tárgyalásokat kezdtünk a Pénzügyminisztériumban, ugyanis a drasztikus áremelkedés miatt további forrásokra lesz szükség, amit egy uniós zöldprojekt keretében nyújtunk be"

"A döntést azokra bíztuk, akik használni fogják az új közösségi házat, ezért lakossági fórumot tartottunk Hirden.

Bemutattuk az előző tervet, ami egy száz négyzetméteres új épület felhúzását jelentette volna, valamint az újat, ami alapján a Kenderfonó átalakításával és teljes körű felújításával egy kétszáz négyzetméteres közösségi terű épületet kapnának a hirdiek, amely ráadásul kétszintes, így az emeleten például hirdi egyesületek számára kiadható irodahelyiségeket – vagy akár könyvtárat – is ki tudnak alakítani. Az előző tervek helyszínét pedig meghagynánk zöldterületnek, ahol egy új játszóteret alakítanánk ki." - írja a bejegyzésben Péterffy Attila. 

"A fórum végén a hirdiek egyhangúan az új tervek mellett döntöttek, így ennek a projektnek a sikerességén fogunk dolgozni. Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek és ilyen aktívak voltak ebben a közösségi ügyben!" - zárta sorait a polgármester. 

Itt a teljes bejegyzés: 

 

 

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook