Visszatérnek Pécsre a Csontváry-képek

2023. július 23. 13:50 2023. júl. 23. 13:50

Pécsett is hamarosan megnyílik a Csontváry 170 kiállítás. A művész nagyméretű képeinek szállítása miatt azonban forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra kell számítani a belvárosban. A Janus Pannonius Múzeum fogja részletesen tájékoztatni az érintett lakosokat és látogatókat.

A következő héten, július 27-én, csütörtökön Pécsre költöznek a 170. évfordulóját ünneplő Csontváry Kosztka Tivadar monumentális művei, amelyek között megtalálható például a Baalbek 385×714 centiméteres alkotása. A műveket erre a célra kialakított biztonsági ládákban szállítják. A szállítótréler jelzőőrök segítségével, 10 óra körül, a Széchenyi tértől tolatva érkezik meg a helyszínre. A megérkezett ládákat a kiemeléshez hasonlóan daruval emelik be a helyszínre.

Lezárások:

A munka elvégzéséhez teljes útlezárásra van szükség, így 8 és 21 óra között a Janus Pannonius utca Vörösmarty utca és JPM Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) közötti szakaszát teljes szélességében lezárják, beleértve a múzeum homlokzata előtti területet is.

A lezárás ideje alatt nem lesz lehetséges a Szent István tér irányából a Janus Pannonius utcán keresztül a Káptalan utcába jutni. A terelőút a Kórház térről a Klimó György utca – Aradi vértanúk útja – Hunyadi út – Szepesy Ignác utca – Káptalan utca útvonal felé vezet. A Káptalan utca a Szepesy Ignác utcától nyugatra, míg a Janus Pannonius utca a Szent István tér felől lesz zsákutca.

Az Apáca utca teljes szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lesz érvényben, az utca északi oldalán pedig a Vörösmarty utca és a Szent István tér között megállási tilalom lép életbe a lezárás ideje alatt. Ez azt jelenti, hogy az Apáca utca mind a Szent István tér, mind a Széchenyi tér felől továbbra is elérhető marad.

A kiállítás utolsó napja:

Július 23-ig tekinthető meg a Csontváry Múzeumben utoljára a rendkívül népszerű Toulouse-Lautrec kiállítás. Ezt a napot igyekszik izgalmassá tenni a következő programkavalkád:

  • 15 óra: Yu Shuo zongoraművész koncertje
  • 16 óra: Hámory Lili gyakornoki tárlatvezetése
  • 17 óra: Francia dalok a Dzsászti Énekstúdió tagjai – Gyopárosi Edina, Lura Moreira és Csíki Ábel – előadásában

Forrás: PécsMa