Az Árpád Fejedelem Gimnáziumban és a Janus Pannonius Gimnáziumban is koronavírusos lett egy diák

2020. szeptember 22. 13:57 2020. szept. 22. 13:57

A Pécsma.hu információi szerint igazoltan koronavírusos lett a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola egyik diákja, valamint a Janus Pannonius Gimnázium egyik diákjának koronavírustesztje is pozitív lett.

A lap úgy tudja, az Árpád gimiben két osztályból több diákot és tanáraikat is karanténba küldték. Az egyik osztályból 15 diákot, a másikból 7-et (ők a fertőzött diákkal egy nyelvi órán vehettek részt közösen), valamint 6 pedagógust küldtek haza. A fertőzött diák 17 fős osztálya, valamint a másik osztály 7 diákja szeptember 18-tól szeptember 25-ig digitális oktatásra állt át.

A Janus Pannonius Gimnázumban is egy diák lett koronavírusos. Ritter Attila, az intézmény igazgatója a Pécsma.hu-nak elmondta, hogy a teszt eredménye szeptember 21-én (hétfőn) derült ki, ugyanakkor a diák utoljára múlt héten hétfőn, szeptember 14-én volt utoljára iskolában, mivel betegnek érezte magát. Miután hétfőn kiderült a teszt eredménye, óvintézkedésként szeptember 21-én két osztályt hazaküldtek. A karantén csupán szeptember 25-ig tart, az egyik osztályban 27 diákot érint, egy másikban pedig 17 diákot és két tanárt. Számukra szeptember 25-ig digitális oktatást rendeltek el.

A fenti intézményekkel már hatra nőtt azon pécsi iskolák száma, ahol koronavírus-ferzőtött lett valaki. Legelőször a Babitsból érkezett ilyen hír, majd a Deákból, majd a Széchenyi István Gimnázium és a Pollack szakközépiskola lett érintett.
 

(Címlapkép: Facebook/Pécsi Janus Pannonius Gimnázium)

Forrás: Pécsi STOP