Bánki Erik elismerte: volt Hollandiában Csizivel a Volvo-beszerzés idején, de állítja, "csak" koncertre mentek

2022. május 10. 13:35 2022. máj. 10. 13:35

Bánki Erik elismerte, hogy Hollandiában volt Csizi Péterrel a Volvo-beszerzés idején, ám állítja, "csak" koncertre mentek. Az előzményekről itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk, a Szabad Pécs pedig most az írja az ügy kapcsán, hogy Bánki és Csizi csupán "gasztronómiai érdeklődés" céljából ugrottak át egy napra Hollandiába, állításuk szerint busz tárgyalásról szó sem volt. 

Báni Erik fideszes képviselőt kedden kihallgatta a Kaposvári Törvényszék a Volvo-perben, Bánki pedig tagadta, hogy bármi köze lenne a korrupciós ügyhöz. Ennek ellenére azt elismerte, hogy járt Hollandiában, pont a buszbeszerzés időszakában, Csizi Péterrel voltak ott, de mint mondják "csak" koncertre mentek. 

Bánki a bíróságon tagadta, hogy akár ebben az ügyben, akár más pécsi ügybe operatívan belefolyt volna, a buszos beszerzés kapcsán lobbiznia sem kellett – állította. 

A Szabad Pécs írása szerint Bánki azt mondta, hogy a per bűnösségét elismerő, már elítélt harmadrendű vádlottját ismerte korábból. Egyrészt a sportéletből, másrészt egy ügyletből is: ő szerezte be a politikus egyik autóját, illetve egy olyan németországi cégnek is volt az ügyvezetője, amiben Bánki résztulajdonos volt. A Szabad Pécs emlékeztet: a másik tulajdonos Bánki Erik testvére volt.

A tárgyaláson jelen volt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is, aki a Szabad Pécsnek, hogy feljelentést tesz Bánki tanúvallomása miatt. Úgy véli Báninak - bármit is mondott ma - köze van a pécsi buszbeszerzéshez, amint azt állította is a közelmúltban elhunyt elsőrendű vádlott, aki írásos tanúvallomásában beszélt arról, hogy Bánkinak és Csizinek igenis volt köze a buszbeszerzéshez. A per szeptemberben folytatódik.

Címlapkép: Bánki Erik, Echo TV