Volvo-gate: Bánki Eriket is kihallgatja a bíróság

2022. március 25. 09:43 2022. márc. 25. 09:43

A választások után, május 10-én folytatódik a Kaposvári Törvényszéken a Volvo-per.

A Szabad Pécs információ szerint, a bíróság tanúként beidézte a következő tárgyalásra Bánki Erik, fideszes országgyűlési képviselőt is. A lap úgy tudja, hogy az erről szóló értesítést már kézhez is kapta a fideszes politikus, így május 10-én, több tanú mellett, őt is ki fogja kérdezni a bíróság.

A lap közölte, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy a Kaposvári Törvényszék büntetőtanácsa döntött így, vagy helyt adott az ügy sértettje, a Tüke Busz Zrt. erre vonatkozó indítványának.

Legutóbb Páva Zsoltot hallgatta ki a Kaposvári Törvényszék. 

A Szabad Pécs írása szerint Páva a válaszaiban azt mondta, hogy "Pécsett nagy szükség volt egy új buszparkra, mert bizonytalan volt, hogy meddig lehet a korábbi, bérelt, Mercedesekből és Ikarusokból álló flottával közlekedni még. Ú buszparkra nem volt pénze a városnak, mert az sokkal több pénzbe, akár 15-16 milliárd forintba is kerülhetett volna, ehhez képest töredékáron tudtak buszokat venni, mintegy 3,5 milliárd forintból, amelyre nyilvános közbeszerzést hirdettek meg. Egy győztes volt, ő annak megfelelően időben leszállította a buszokat, amelyek még ma is járják a pécsi utakat." 

Továbbá Pávát információk szerint arról is kérdezték, hogy járt-e Hollandiában ő is, illetve, hogy ismeri-e Bánki Eriket, melyre igennel felelt, valamint azt is elmondta, hogy járt Hollandiában, de nem Bánkiékkal és nem a buszbeszerzés miatt. 

A tárgyalás márciusban folytatódik, ahol nagy eséllyel maghallgatják Csizi Pétert, volt pécsi alpolgármestert és volt országgyűlési képviselőt is, már ha elmegy a tárgyalásra, a decemberin ugyanis nem jelent meg. 

További cikkeink a témában: 

 

Forrás: Szabad Pécs