Döntött a közgyűlés: újabb előrelépés a nagyárpádi kereszteződés fejlesztésének ügyében

2022. február 25. 08:47 2022. feb. 25. 08:47

Február 22-én ülésezett a pécsi képviselőtestület, ahol Pécs egyik legveszélyesebb kereszteződésének fejlesztése is napirendre került.

"NAGYÁRPÁDI CSOMÓPONT KORSZERŰSÍTÉSE - KONZORCIUMI MEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSE"

Ezzel a címmel került előterjesztés a legutóbbi pécsi közgyűlésen a képviselők elé. A vitában a terület önkormányzati képviselője, Csaba István (Pécs Jövője-MSZP) ismertette, hogy pontosan miről is van szó. 

Elmondta, hogy már a 2019-es választások után megkezdte az önkormányzat a több évtizede problémát okozó nagyárpádi kereszteződés helyzenétek rendezését, például ki kellett választani közbeszerzés útján a tervezőt, majd le kellett folytatni az engedélyezési eljárást, 2021 év végén pedig megkapta az önkormányzat egy rendőrlámpás, zebrákkal és egy-egy, mindkét irányból kibővített balra kanyarodó sávval ellátott átépítési tervre az építési engedélyeket.

Kapcsolódó: Elkészültek a nagyárpádi csomópont kiviteli tervei

Csaba István elmondta azt is, hogy az említett előterjesztés alapján az önkormányzat konzorciumra lép a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, amire azért van szükség, mert a Kanizsai Dorottya út (57-es főút) a közúthoz, míg a Kemény Zsigmond utca az önkormányzathoz tartozik, a kereszteződés pedig a kettő metszete, így közösen tudják csak kiírni a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást.

Kapcsolódó: Kiadták az építési engedélyt a nagyárpádi kereszteződés átépítéséhez

Az MSZP-s képviselő feltöltötte a Facebookra a felszólalását és a szavazást:

Ahogy az a videó végén is látszik, mind a 23 jelenlévő képviselő támogatta az előterjesztést. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat most kiírhatja a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására, majd a sikeres kiválasztás után megkezdődhetnek a munkálatok a veszélyes kereszteződésben.

A teljes közgyűlés írásos tudósítása: Közgyűlés: egy perces néma csenddel álltak ki Iványi Gábor mellett a nem fideszes képviselők