Elkészült a Misina Tetőpont, a pécsiek elképzelései szerint

2024. február 14. 17:40 2024. feb. 14. 17:40

A Misina Tetőpont átadóját, szimbolikus megnyitóját szerda délelőtt tartották meg a városban. Az egykori Misina Étterem helyén létrejött egy többfunkciós komplexum, mely kívül-belül megszépült, hivatalosan február 17-én, szombaton nyitja meg kapuit a pécsiek előtt a Misina Családi nappal. Az épület a Misina Tetőpont családi és mozgástér nevet kapta, ami a legnépszerűbb pécsi ötletek egyvelege.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere az ünnepélyes Misina Tetőpont átadóján azt hangsúlyozta, hogy a TV-torony és környéke egy ikonikus hely a pécsiek számára. Nem véletlen, hiszen az ide érkező vendégek vagy a város lakói ezt pillantják meg először, ahogy a Mecsek lábához közelednek.

„Az előző városvezetés idején sikerült forrást szereznünk erre a projektre, és az akkori tervek szerint a TV-tornyon kívül a régi étterem tetején egy jégpálya is létesült volna” - emlékezett vissza Péterffy. „Ez a terv számos okból megvalósíthatatlannak bizonyult, így 2019-ben gyakorlatilag újra kellene élesztenünk a projektet.”

Ahogyan már köztudott, az új városvezetés először egy ötletbörzét szervezett a pécsieknek, hogy megosszák elképzeléseiket a Misina jövőjéről. Majd a beérkező sokszáz javaslatból szakemberek választottak ki hármat, amelyekről újra a lakosság szavazhatott. Közel húszezren adták le voksukat, és két koncepció lett kiemelten népszerű. Ezért döntöttek úgy, hogy a „Családi Misina” és az „Aktív Misina” ötleteket összevonva tervezik meg az új komplexumot, amiért most a Misina Tetőpont Családi és Mozgástér nevet viseli.

A régi Misina Étterem romos épületének felmérése után megkezdődhetett a munka, melynek eredményeit már az elmúlt hetekben szemügyre vehették a pécsiek, ugyanis a kivitelező decemberben, határidőre befejezte a felújítást. Ami most látható, az egy modern létesítmény, mely alternatívát kínál mind az aktív, mind a passzív kikapcsolódást kedvelőknek.

A fantasztikus panoráma mellett, az alsó szinten egy tágas rendezvényterem került kialakításra, mely három oldalról üvegfalakkal van körülvéve, így nemcsak tágasabbnak hat, de maximálisan kihasználja a természetes fényt is. Emellett különleges látványt nyújt a projekt során kialakított lombkorona stég is, mely mélyen benyúlik az épület melletti fák közé, szóval egy olyan lombkorona sétányt sikerült kialakítani, amiről lombkoronákat is szemügyre lehet venni. Pécsen tehát sikerült ezt összehozni, amit például Nyírmártonfalván nem.

Az alagsort sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ez lesz a túrázók számára az átöltözés, a zuhanyzás és az értékeik biztonságos tárolásának helye. A zárható öltözőszekrényeknek köszönhetően könnyedén elhelyezhetik értékeiket is, amíg aktívan mozognak. Ezek a szolgáltatások akkor is elérhetőek lesznek, ha minden más zárva van. Ehhez egy mágneskártyát kell majd kiváltani, melyet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. pénztáraiban lehet megtenni.

A Misina Tetőpont hamarosan nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hiszen február 17-én, azaz most szombaton érkezik a Misina Családi Nap, melynek jelmondata a következő: „Együtt építettük, együtt vesszük birtokba!”

A családi napon számos program várja majd a pécsieket. Lesz kispályás foci és tollaslabda, teljesítmény verseny a Doboz mozgásközpont szervezésében, lehetőség lesz túra- és futócipőket kipróbálni, valamint a kisebbeknek zeneműhellyel, játékkal és kézműves foglalkozással kedveskednek a szervezők.

Az Misina Családi Nap részletes programja megtalálható az esemény Facebook-oldalán minden érdeklődő számára.

 

Forrás és fotók: PécsMa