Emlékéremmel ismerték el azokat a pécsi kisdiákokat, akik megmentették egy horgász életét

2023. szeptember 29. 10:33 2023. szept. 29. 10:33

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn - írja a Police.hu.

A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói 2023. szeptember 9-én szülői és tanári felügyelet mellett egy sárkányhajós programon vettek részt az Orfűi-tavon. A hajóban lévők egyszer csak arra figyeltek fel, hogy nem messze a parttól egy férfi segítségért kiabál, és többször a víz alá bukik. A sárkányhajósok azonnal a bajba jutott férfi felé kormányozták hajóikat, majd két oldalról közrefogták, és így az életéért küzdő férfi bele tudott kapaszkodni a két csónakba.

A partra érve kiderült, hogy a horgász egy közel háromkilós súlyt akart kidobni a csónakból, azonban dobás közben rátekeredett a lábára a súly kötele, az pedig a férfit magával rántotta a vízbe.

Tekintettel arra, hogy a baleset-megelőzés fontos eleme a rendőri munkának – és igazán dicséretes, hogy ilyen fiatalon is, nem megrettenve a feladattól a gyerekek egy másik ember életének a megmentésére kelnek –, az egyenruhások úgy döntöttek, hogy meglepik a bátor diákokat egy kis ajándékkal.

Dr. Szijártó István r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány szeptember 28-án látogatta meg a bátor ifjakat az iskolában, megköszönte a jól összehangolt kimentést, és helytállásukért rendőrségi emlékérmet, valamint oklevelet adott át nekik.

 

Forrás: police.hu