Hiába kérték a szülők, mégis óvodai fotókkal kampányol a Fidesz jelöltje

2024. június 5. 16:11 2024. jún. 5. 16:11

Két panaszos levél is érkezett az önkormányzathoz, konkrétan Nyőgéri Lajos alpolgármesterhez a napokban, mindkettő ugyanarról szól. Az egyikben a keleti Városrészi Óvoda Somogyi Tagóvodájának vezetője, a másikban az intézménybe járó gyerekek szülei közül többen arra panaszkodnak, hogy Berényi Zoltán önkormányzati képviselő, egyben a Fidesz-KDNP-ÖPE képviselőjelöltje kampánycélokra használja fel az óvoda május 18-ai családi napján általa készített fotókat - íjra a Pécsma.hu.

 

Berényi Zoltán önkormányzati képviselő, egyben a Fidesz-KDNP-ÖPE képviselőjelöltje 

A portálhoz eljutott levelekben a tagóvoda vezetője az alpolgármestert arról tájékoztatta, hogy Berényinek már a helyszínen is szólt, ne készítsen fotókat, nem engedélyezi a fotózást, és a képek közzétételét. Azóta többször is kérte a politikust, távolítsa el Facebook-oldaláról a szerinte személyiségi jogokat sértő felvételeket, de a képviselő ezt nem tette meg.

A másik, számos szülő által aláírt levélben ugyanez áll, szerintük is megengedhetetlen, hogy a politikus kampánycélokra használja fel az óvodai rendezvényen készült, szülőket és gyerekeket is ábrázoló fotókat.

Forrás: Pécsma