Ismert aktivista és volt önkormányzati képviselő a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 13. 14:55 2019. aug. 13. 14:55

A Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltjét lehetett megismerni Péterffy Attila független polgármesterjelölt Facebook-oldalán. A Patacsot, Ürögöt és Rácvárost magába foglaló választókerületben egy ismert aktivista, míg Uránvárosban egy volt önkormányzati képviselő indul az őszi önkormányzati választáson az egyesület nevében.

Újabb két, a Mindenki Pécsért Egyesület égisze alatt rajthoz álló képviselőjelöltet mutatott be Péterffy Attila független polgármesterjelölt a Facebook-oldalán, akik a 11-es (Uránváros) és a 12-es (Rácváros, Patacs, Ürög) választókörzetekben indulnak az őszi önkormányzati választáson.

A 11-es körzetben Nyőgéri Lajos méretteti meg magát októberben, róla a következőképp írt Péterffy a bejegyzésében:

"Lajos házas, 4 gyermek büszke édesapja. Közel három évtizede foglalkozik a közélettel. Neve sokak fülében ismerősen csenghet. Bátran vállalja azt, hogy a helyi közösségek érdekeinek képviselete nem csak a munkája, hanem a hivatása is. 2002-től 2014-ig önkormányzati képviselőként a város érdekeit is szem előtt tartva, már dolgozott az Uránvárosban élőkért. Ezen időszak alatt indulhattak el az egyes közösségi terek, intézmények, óvodák és iskolák felújításai is. 2014-ig tagja volt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának. Határozott véleményét minden egyes testületi ülésen kifejtette. Eltökélt szándéka, hogy Uránváros a régi fényében tündökölhessen, nem úgy, mint a piac “felújításának” esetében. Biztos vagyok benne, hogy Lajos rá fog szolgálni az Önök bizalmára is."

 

A 12-es választókörzetben Ágoston Andreát indítja a Mindenki Pécsért Egyesület, őt így mutatta be a független polgármesterjelölt a Facebookon:

"Aktivitása és eltökéltsége sokak számára tette szimpatikussá őt. Egy igazi harcos amazon, a hatalom és az igazságtalanság kérlelhetetlen ellenfele, akit pont ezért is támad a helyi propaganda. (...)

Házas, büszke gyermekorvos fiára és két kis unokájára. Hosszabb ideig dolgozott kórházi ápolóként, majd rádiós riporterként. Később Olaszországba terelte a sors. Ott pincérként és szakácsként is dolgozott. Tapasztalatait és tudását tovább kamatoztatva, szakképzett idegenvezető lett. Megszerzett ismereteivel, szervezőképességével és tenni akarásával vállalja a képviselői feladatokat. Szeretné városa javára fordítani minden energiáját. Az elmúlt néhány esztendőben már azon dolgozott, hogy a pécsi politikában a helyi és demokratikus kezdeményezések kiemelt figyelmet kapjanak. Olyan ügyekre próbált és próbálja a figyelmét fókuszálni, melyekről a központilag vezérelt sikerpropaganda hallgat, mint például a “Szabadság kis körei”. Ami a szívén, az a száján."

Péterffy Attila mindkét jelöltet biztosította bizalmáról, egyúttal pedig arra hívta fel a pécsiek figyelmét, hogy az október 13-ai választáson szavazzanak a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeire.

(Az 1-es és 2-es választókörzetben induló egyesületi jelöltekről ebben, a 3-as és 4-es körzet aspiránsairól ebben, az 5-ös és 6-ös körzeti jelöltekről ebben, a 7-es és 8-as körzet egyesületi jelöltjeiről ebben, míg a 9-es és 10-es körzetek egyesületi indulóiról ebben a cikkben írtunk bővebben.)

Forrás: Pécsi STOP