Lakossági bejáráson ismertették a Megyeri utat érintő változásokat

2023. szeptember 5. 17:47 2023. szept. 5. 17:47

Auth István, önkormányzati képviselő ismertette a Megyeri út környékén élők számára az út teljes körű fejlesztését. A tervezett munkálatok között szerepel az áthaladás biztonságossá tétele a biciklisek számára, az útburkolat és a járda felújítása, valamint egy lámpás kereszteződés kialakítása egy korábban veszélyes csomópontban.

Szeptember 4-én lakossági bejárást szerveztek a Megyeri út déli részén, a Megyeri tér és a Verseny utca közötti területen. Az eseményen Auth István, a terület önkormányzati képviselője és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója ismertették a környéken élők számára a legfontosabb információkat a Megyeri út teljes körű fejlesztésének aktuális, második szakaszáról, ami az Expo Center és a Verseny utca között zajlik.

"Mint ismert a projekt célja, hogy összekössük Kertváros, a belvárost, illetve egyetemváros kerékpárútjait, egy hálózatot hozva létre így." - mondta Auth István a fórumon

A már elkezdett munkálatok során a Megyeri út Mártírok útjától északra eső szakaszán mindkét oldalon új kerékpársávokat jelölnek ki, a Megyeri tér kezdetétől pedig az összes kereszteződésben kerékpársávokat festenek az úttestre, ezáltal növelve a biztonságot az áthaladók számára. De fontos változás lesz az is, hogy a környék lakói által megszavazott kompromisszumos megoldás keretében úgy alakítanak ki új parkolókat, hogy a zöldterület jelentős része megmarad. A Megyeri út mentén azonban néhány elöregedett fát ki kell vágni a munkafolyamatok során.

A munka ideje alatt felújítják a járdákat és az aszfaltburkolatot, kialakítják a vízelvezető rendszert, lámpás forgalomirányítást építenek a Mártírok útja és a Megyeri út korábbi balesetveszélyes kereszteződésében (a kereszteződésbe telepített lámpák szinkronban működnek majd a vasúti átjáróban lévő sorompóval), és ahol szükséges, a közvilágítást is modernizálják.

Forrás: PécsMa