Május óta nyomoz a rendőrség a ZSÖK korábbi szerződése kapcsán

2020. szeptember 2. 12:10 2020. szept. 2. 12:10

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. háza táján, miután az új ügyvezető feljelentést tett a kulturális cég egy korábbi, nagy összegű szerződését illetően.

Mint ismert, a ZSÖK éléről 2019 novemberében hívta vissza a közgyűlés Vincze Balázst. Az önkormányzat akkori közleménye szerint a városi kulturális cégnél zajló átvilágítás során kiderült, Vincze ügyvezetőjeként úgy kötött meg egy bruttó 209 millió forintos szerződést egy pécsi rádiót működtető céggel, hogy nem kérte a pécsi közgyűlés előzetes hozzájárulását.

Vincze Balázs a visszahívását követően azt mondta, álláspontja szerint joga volt aláírni a kifogásolt szerződést, és perelni fog. A volt ZSÖK-vezér visszahívása óta eltelt közel tíz hónap, de információink szerint mostanáig nem indult el a belengetett per.

Vincze Balázs helyére Rózsa Zoltánt nevezték ki ideiglenes ügyvezetőnek, aki a szerződés miatt idén májusban feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Június elején a Fidesztől baráti távolságra álló Pécs Aktuál azt írta, nem nyomoz a rendőrség az ügyben. Ehhez képest lapunkat most a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta,

hogy a nyomozást 2020. május 11-én elrendelték, melyet jelenleg is folytatnak jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Bővebb tájékoztatást azonban, a nyomozás érdekeire hivatkozva, nem adtak az ügyről.

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP