Még nyomoznak a Péterffy Attilát lejáratni próbáló ál-közvéleménykutatás ügyében

2020. január 24. 15:27 2020. jan. 24. 15:27

Lapértesülés szerint a rágalmazás miatt indult eljárásban a rendőrség megkeresésére eddig nem reagált az érintett cég.

A Szabad Pécs cikke szerint tovább folyik a nyomozás abban az ügyben, ami még az őszi önkormányzati választás előtti kampányban történt. 

Augusztus közepén ugyanis kiderült, hogy az Amygdala Közvélemény-kutató Intézet néven bemutatkozó szervezet (amely mögött amúgy a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. áll) telefonos közvéleménykutatása során azt a kérdést tette fel a megkeresetteknek, hogy akkor is szavaznának Péterffy Attilára, ha kiderülne róla, hogy családon belüli erőszakot követett el - írtuk meg akkor a Szabad Pécs nyomán.

Az ügyben Péterffy Attila rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést a rendőrségen (és ezzel még Hoppál Péter is egyetértett), az eljárás el is indult szeptemberben az Index cikke szerint.

A pécsi lap most arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a nyomozás folyamatban van, annak új határidőt is szabtak (2020. március), ám már nem a Pécsi Rendőrkapitányság viszi az ügyet, mert Péterffy polgármesterré választása nyomán elfogultságot jelentettek be, így az eljárás átkerült a komlói kapitányságra. A lap szerint a rendőrök már meg is keresték a debreceni székhelyű Szinapszis Kft-t különféle adatokért, ám azok egyelőre nem válaszoltak a hatóság megkeresésére.

A lap megkereste a pécsi polgármestert is, aki elmondta, örül annak, hogy megy a nyomozás és drukkol, hogy megtalálják a tettest.

"Nem személyes indíttatásból, csupán abban bízom, hogy az elkövetkező politikai kampányok ennek nyomán talán nyugodtabb, a városhoz méltóbb hangnemben zajlanak majd"

- tette hozzá.

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs