Mellár szerint aki nem ért vele egyet, az inkább lépjen ki az egyesületből

2021. június 28. 09:19 2021. jún. 28. 09:19

Mellár Tamás üzenetet írt a Mindenki Pécsért Egyesület taggyűlésének másnapján az egyik tagnak, aki nem támogatta Péterffy kizárását és a 14 képviselő nevhasználatí jogának megszüntetését, hogy lépjen ki az egyesületből, ha úgy sem értenek egyet.

Úgy tűnik nem tetszik Mellár Tamásnak, hogy nem mindenki ért vele egyet Péterffy Attila egyesületi kizárásában és a 14 képviselő egyesületi nevének megvonásában. Legalábbis erre enged következtetni a SzabadPécs információja:


,,Illetve, és ez sem mellékes azért, hogy volt olyan tag, aki a Péterffy Attila kizárásának kezdeményezését célzó döntés másnapján olyan üzenetet kapott Mellár Tamástól, hogy gondolja meg a kilépését, mert láthatóan másképpen gondolkozik, más elveket vall – ő nem szavazta meg a Péterffy elleni eljárás megindítását, sőt éppenhogy ez ellen volt” - írja a portál.

Információink szerint több olyan tagja is van még az egyesületnek, akik nem voltak ott a szavazáson és ők sem értenek egyet a döntésekkel, amiket végül mindössze a tagság egyharmada, azaz 21-ből 7 fő támogatott Mellár javaslatára.  

Az előzmények

A napokban felpörögtek az események a pécsi városházán: a pandémia utáni első személyesen tartott közgyűlésen a városvezető képviselők a DK Frakció kezdeményezésére visszahívták Bognár Szilviát, akiről kiderült, hogy konfliktusok soráért felelt az elmúlt hónapokban a városvezetésben. Helyére Zag Gábort, ugyancsak DK-s képviselőt támogatta a közgyűlés, és úgy tűnt, hogy ezzel a lépéssel sikerül rendezni a Bognárral szembeni bizalomvesztés miatt kialakult helyzetet, amellyel a visszahívását is indokolták frakciótársai, de korábban Pécs polgármestere, Péterffy Attila is beszélt már arról, hogy nem túl harmonikus kettejük munkája.

 

Válaszcsapás Bognár Szilviáért

Ezután lépett színre Mellár Tamás és egyesülete. Június 24-én tartotta éves taggyűlését a Mindenki Pécsért Egyesület, ahol a 21 fős tagság egyharmada (7 fő szavazott igennel) támogatta, hogy indítsák el Péterffy Attila kizárását az egyesületből és vonják meg 14 képviselőtől az egyesület névhasználati jogát a közgyűlésben.

Egy külön cikkben foglalkoztunk az üggyel, melynek több érdekessége is akadt:

  • pont aznapra szervezték a taggyűlést, amikor Péterffy Attila (ő is tagja az egyesületnek) szabadságra ment, így nem tudott részt venni személyesen az ülésen.
  • Mellárék azzal indokolták a képviselők névhasználati jogának megvonását, hogy antidemokratikusnak tartják a 14 városvezető képviselő által aláírt frakciószabályzatot, ami kétharmados döntéseket ír elő. Mindeközben az egyesületben mindössze 7 fő, vagyis a tagság egyharmada támogatta az említett döntéseket, ami igencsak érdekes demokráciafelfogásról tesz tanúbizonyságot. 
  • Aztán Mellár az egyik fideszes portálnak azt nyilatkozta, hogy szerinte így nincs ,,értelme leváltani a Fideszt".

Itt írtunk bővebben ezekről az eseményekről: Miért kelti Mellár Tamás a feszültséget?

 

Péterffy nem állt bele az adok-kapokba, inkább megköszönte az egyesület munkáját, majd bejelentette, hogy Pécs Jövőjéért néven fog működni az új frakciószövetség

Péterffy Attila két közleményt is kiadott a történtek után, az elsőt egyedül, a másodikat a 14 képviselővel közösen:

 

1. Péterffy Attila: Köszönöm a Mindenki Pécsért Egyesület eddigi támogatását

A polgármester nem állt bele a Mellárék indította adok-kapokba. Elegánsan megköszönte az egyesület eddigi támogatását, felsorolta, hogy milyen eredményeket értek el közösen másfél év alatt, majd leírta, hogy neki továbbra is felelőssége van abban, hogy a pécsiek bizalmával folytassa a megkezdett munkát.

2. Létrejött a Pécs Jövőjéért frakciószövetség: így folytatja tovább a munkát Péterffy Attila 

Szombaton aztán újabb közleményt adott ki a polgármester, ezúttal a városvezető képviselőkkel közösen. Ebben közösen is megköszönték az egyesület eddigi munkáját, majd bejelentették, hogy a Momentum három képviselője és Bognár Szilvia kivételével új városvezető frakciót alakítanak Pécs Jövőjéért néven azok a képviselők, akik harmonikusan, komolyabb konflikusok nélkül, egymásban bízva tudtak dolgozni az elmúlt másfél évben.

Mellárék is új frakciót alakíthatnak a kiugró képviselőkkel

Információink szerint a három Momentumos képviselő, Bognár Szilvia vezetésével új frakciót fog alakítani a Mindenki Pécsért égisze alatt, és megpróbálhatnak magukhoz csábítani másokat is, hogy megnehezítsék a polgármester és a 14 fős többség munkáját.