Mutatjuk, ki ki ellen indul Pécsen az önkormányzati választáson

2019. augusztus 17. 12:05 2019. aug. 17. 12:05

Mind a kormányoldal, mind pedig a közösen induló ellenzéki szövetség nyilvánosságra hozta már, hogy a 18 pécsi egyéni választókörzetekben kiket indítanak képviselőjelöltekként, így már látszanak az erővonalak. Az LMP és a Mi Hazánk is bejelentette, hogy minden körzetben indulni fognak, de egyelőre még nincsen kész névsoruk. 

Mivel a Mindenki Pécsért Egyesület - amely egyfajta ernyőszervezetként egyesíti a pécsi ellenzéki pártokat és szervezeteket az őszi önkormányzati választáson - pénteken közzétette az utolsó két képviselőjelöltjének nevét az egyéni választókörzetekben, itt az ideje számot vetni, hogy milyen párharcok várhatóak majd az október 13-ai választásig. 

(Azért írunk párharcokat, mert bár az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is állítja, hogy minden választókörzetben lesznek képviselőjelöltjei, egyelőre csak a polgármesterjelöltjeik neve ismert: dr. Kóbor József és dr. Sándor Zoltán. Másrészről pedig az EP-választás pécsi számait alapul véve a a most közösen induló ellenzéki pártok összesített ereje meghaladta a Fideszét.)

A Fidesz-KDNP és az ÖPE választókerületi jelöltjeiről ebben a cikkben írtunk, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulókról pedig több cikkben is beszámoltunk, ebben az összes elérhető.

Az 1-es körzetben (Vasas, Somogy, Hird) a Fidesz részéről az ÖPE-s Berényi Zoltán indul, a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) Kálóczi Rudolfot indítja.

A 2-es körzetben (Meszes, Szabolcs, Szabolcsfalu) a kormánypárti csapatból Czimmer Tamás (KDNP) jelölteti magát, az MPE-t Hencsei Zsolt képviseli majd.

A 3-as körzetben (Üszög, Újhegy, Gyárváros, Jankovichtelep, Basamalom) a Fidesz részéről Haász János, míg az MPE részéről Sík László indul.

A 4-es körzetben (Pécsbánya, Gyükés, Gesztenyés, Rigóder) a kormánycsapat az ÖPE-s Vozár Pált indítja, míg az MPE-t Sajgó György képviseli.

Az 5-ös körzetben (Mecsekoldal, Szkókó, Bálicstető) dr. Csizmadia Péter (Fidesz) és  Topán László (MPE) indulnak.

A 6-os körzetben (Budaiváros, Tettye) a Fidesz Herbert Gábort, míg az MPE Horváth "Petőfi" Tamást indítja.

A 7-es körzetben (Belváros) a Fidesz az ÖPE-t vezető, az MPE-nek épp keresztbe tenni próbáló Kővári Jánost jelöli, míg az MPE Pentz Thomast indítja.

A 8-as körzetben (Egyetemváros) a Fidesz részéről Hári József, míg az MPE részéről Zag Gábor indulnak képviselőjelöltként.

A 9-es körzetben (Ispitaalja, Szigeti külváros déli részre, Mártírok útja, Szabadság utca) A Fidesz a Nemzeti Fórumos Barkóczi Csabát jelölte, az MPE pedig Auth Istvánt indítja.

A 10-es körzetben (Alsómakár-Makár-Felsőmakár egy része, Csoronika, Aranyhegy, Donátus, Bálics egy része, Deindol, Középdeindol, Szentkút) a kormánycsapatból Bognár László, míg az MPE részéről Siposné Bikali Éva méretteti meg magát.

A 11-es körzetben (Uránváros) a jelenleg alpolgármester Decsi István indul a Fidesz részéről, ellenfele az MPE égisze alatt Nyőgéri Lajos lesz.

A 12-es körzetben (Rácváros, Patacs, Ürög) dr. Kapusi Tibor (Fidesz) és Ágoston Andrea (MPE) párharca várható.
Frissítés (2019.08.27.): Kapusi Tibor egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett, helyette a kormánypárt Musch Zoltánt indítja - részletek ebben a cikkben olvashatóak.

A 13-as körzetben (Régi Kertváros, Postavölgy, Nagyárpád, Lahti utca, Malomvölgyi Szociális Otthon) a Fidesz Kövesi Máriát, míg az MPE Csaba Istvánt indítja.

A 14-es körzetben (Diána tér és környéke, Littke József utca) az ÖPE-s Tóth Péter képviseli a kormányoldalt, az MPE-t pedig Schmuck Roland.

A 15-ös körzetben (Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ környéke, Maléter Pál út déli része, Viktória utca, Berek utca, Varsány utca, Csorba Győző utca, Dóra utca, Erika utca, Kamilla utca) a KDNP indítja jelöltként dr. Kamarás Pétert, ellenfele az MPE részéről Fürj Csaba lesz.

A 16-os körzetben (Rózsadomb keleti fele, Eszék utca, Tildy Zoltán utca egy része) a Fidelitas-os Beke Zoltán indul, az MPE ebben a körzetben Bognár Szilviát indítja.

A 17-es körzetben (Aidinger János út déli része, Németh László utca, Nagy Ferenc tér, Uitz Béla utca, Nagy Imre út keleti része, Tildy Zoltán utca keleti része) az ÖPE-s Varga Péter az MPE-s Fogarasi Gáborral fog versenyezni a jelöltségben.

A 18-as körzetben (Rózsadomb nyugati fele, Málom, Árpádváros, Fellbach utca, Kőhíd tér, Laufer dűlő, Benke dűlő, Kerülő út, Kéméndi sor, Fenyer dűlő, Nyugati Kőhíd dűlő, Keleti Kőhíd dűlő) a Fidesz az ÖPE-s Varga Zsanettet, míg az MPE Pokorádi Gábort indítja jelöltként.

Forrás: Pécsi STOP