Jelenlegi képviselő és Angliában élő magyar üzletember a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 16. 15:45 2019. aug. 16. 15:45

A 18 pécsi egyéni választókerületből 16-nál már ismert a Mindenki Pécsért Egyesület képviseőjelöltjeinek neve, most az utolsó két körzet aspiránsai is bemutatkoztak. A 17-es körzetben a jelenleg is önkormányzati képviselőként dolgozó Fogarasi Gábor indul, a 18-as körzetben pedig egy Angliában élő magyar üzletember méretteti meg magát.

Az utolsó két pécsi egyéni választókerület ellenzéki képviselőjelöltjeit is bemutatta pénteken a Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt. 

A 17-es választókörzetben (Aidinger János út déli része, Németh László utca, Nagy Ferenc tér, Uitz Béla utca, Nagy Imre út keleti része, Tildy Zoltán utca keleti része) Fogarasi Gábor indul a Mindenki Pécsért Egyesület nevében, ő egyébként jelenleg is jobbikos önkormányzati képviselőként dolgozik a pécsi közgyűlésben.

A 18-as körzetben (Rózsadomb nyugati fele, Málom, Árpádváros, Fellbach utca, Kőhíd tér, Laufer dűlő, Benke dűlő, Kerülő út, Kéméndi sor, Fenyer dűlő, Nyugati Kőhíd dűlő, Keleti Kőhíd dűlő) Pokorádi Gábor indul.

Fogarasi Gáborról ezt írta Péterffy a Facebook-bejegyzésében:

"Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

A képviselő úr Pécsett született, családja a legfontosabb számára. Édesapja neves sportvezetőként, édesanyja pedig sikeres sportolóként öregbítette a város hírnevét. Joggal büszke rájuk, ahogy mi is, pécsiek, mert a család sporteredményei tiszteletet érdemelnek. Elsődleges célja továbbra is az lesz, hogy a sport és a népjólét területen jelentkező problémákat megoldja."

 

A 18-as körzetben induló Pokorádi Gáborról a következőket lehet olvasni a bejegyzésben:

"Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Pécsett született 1975-ben. A Janus Pannonius egyetemen tanult fizikát. Először 1999-ben utazott Angliába tanulni, munkát vállalni, majd vállalkozni. A londoni magyar diaszpóra építésével is foglalkozott, és foglalkozik a mai napig is. Szakmai vezetése alatt jött létre London első magyar tulajdonú és túlnyomó többségében magyar orvosokból álló fogászati klinikája 2008-ban, melyet azóta is sikeresen üzemeltet.

Pécsi származású feleségével három gyermeküket nevelik közösen. Régóta szeretné, ha a családdal hazatérhetnénk, és gyermekeinek biztosíthatná a magyar kultúra, a magyar nyelv tökéletes megismerésének, elsajátításának lehetőségét."

A Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeiről ezekben a cikkekben írtunk eddig:

1-es és 2-es választókerület;

3-as és 4-es választókerület;

5-ös és 6-os választókerület;

7-es és 8-as választókerület;

9-es és 10-es választókerület;

11-es és 12-es választókerület;

13-as és 14-es választókörzet;

15-ös és 16-ös választókörzet.

Forrás: Pécsi STOP