NER-propi-magyar szótárt készített a Pécs Jövője Frakciószövetség

2023. június 9. 11:14 2023. jún. 9. 11:14

A NER-t gátlások nélkül kiszolgáló, magyarok adóforintjainak tízmillióiból busásan kitömött propagandisták olyan jelzős szerkezeteket engednek meg magunknak, amelyeket egy tisztességes demokráciában egy valódi szerkesztőség igazi újságírója csak kétszer tehetne meg. Először és utoljára. - közölte sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

Kis hazánk magát nemzetinek nevező politikai antikultúrájában ez azonban nem, hogy megvetendő eljárás, de egyenesen elvárás. A jelzős szerkezetekkel a NER elvakult híveit eteti két marékkal a cselédmédia. Ám az álnemzeti acsarkodás sajátos nyelvét – szerencsére - nem ismeri mindenki. Fideszes fake news gyűjtésünk különkiadásában nekik igyekszünk segíteni - írják.

Mire gondolhatott a költő vakbuzgó, adóforintokban dúskáló propagandista? Fejtsük meg együtt az elmúlt hetekben született tudományos-fantasztikus NER-cikkek alapján!

 

A fentihez hasonló minősítések szembe mennek az újságírás minden írott és íratlan szabályával. A személyek, szervezetek címkézése ugyanolyan súlyos szakmai hiba, mint a felesleges ismétlések mantrázása.

Úgy tűnik, a NER-propaganda cselédjei vagy nem olvasták a szakmai tankönyveket, vagy csak simán fittyet hánynak rájuk, hiszen cikkeikben tudósításnak álcázott hitregéikben sorra hágják át a fenti írott - és a médiában ismert íratlan - szabályokat.

Mindkettő súlyos hiba, mert meggyőződésünk, hogy a pécsiek ennél többet érdemelnek.

A Pécs Jövője Frakciószövetség