Pécsi focisták buzdítanak az állatkert új kifutójának támogatására

2020. július 18. 16:19 2020. júl. 18. 16:19

A vörös pandák új kifutójának megépítésére gyűjt a Pécsi Állatkert, erre buzdít minden pécsit Toma Árpád, a PMSC Bajnoki ezüstérmes, válogatott játékosa, és Tomka János, a PMSC Magyar Kupa győztes, bajnoki ezüstérmes labdarúgója is.

Kétmillió forintot szeretne összegyűjteni közösségi adományozással a Pécsi Állatkert, a pénzt egy új kifutó építésére költenék, ahol vörös pandákat (avagy vörös macskamedvéket) lehetne látni. A faj súlyosan veszélyeztetett kategóriába tartozik, az állatkert az új kifutóval pedig a fajmegmentő és tenyészprogramhoz tudna csatlakozni.

Jelen állás szerint 987 009 forint, vagyis a kitűzött összeg majdnem fele gyűlt össze az erre a célra létrehozott honlap adatai szerint, de még nem árt némi támogatás. 

A cél érdekében Toma Árpád, a PMSC bajnoki ezüstérmes, válogatott játékosa, és Tomka János, a PMSC Magyar Kupa győztes, bajnoki ezüstérmes labdarúgója is kamera elé állt, hogy arra biztassák a pécsieket, ha tudnak, adakozzanak a Pécsi Állatkert javára. Mint Toma és Tomka a videóban elmondták, az állatkert megépülése anno a közösség erejéből jött létre, és most is jó lenne, ha közösségileg támogatnák az állatkert további fejlődését a városlakók.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP