Péterffy Attila és Márki-Zay Péter is megemlékezett Bogdán Lászlóról

2020. július 14. 14:15 2020. júl. 14. 14:15

Péterffy Attila és Márki-Zay Péter is megemlékezett a Facebookon a 46 éves korában elhunyt Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről, de Ungár Péter, Nagy Csaba és Gyurcsány Ferenc is posztolt a közösségi oldalán a tragédia kapcsán.

Mint korábban a Hírklikk.hu nyomán megírtuk, Bogdán László keddre virradóan elhunyt, a lap, a RomNet és a Szabad Pécs információi szerint is önkezével vethetett véget életének. Bogdán László 2006 óta irányította Cserdit, előtte négy éven át önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozott. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Bogdán László halála miatt időközi választást kell kiírni, melyre szeptember végén, október elején kerülhet sor.

"Szívszorító, hogy ilyen fiatalon mentél el. Remek kolléga voltál. Hiányozni fogsz. Nyugodj békében!"

- írta Facebook-oldalán Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Hangsúlyozta, Bogdán településvezetői munkájáról mindenki példát vehetne. Péterffy szerint Bogdán Lászlónak sikerült Cserdiből egy mintafalut csinálnia: oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket. Emlékeztetett, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak, a megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

"Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért"

- ezt már Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere írta. Mint fogalmazott, Bogdán sikeres polgármester, az ENSZ-ben is felszólaló aktivista, a cigány brand megalapításán fáradozó vállalkozó, a falujában sokakat munkához, tanuláshoz, fürdőszobához és egy szebb, tisztább és emberibb élethez segítő politikus mellett nagyon is ember volt. Művész, barát, szívvel-lélekkel látó testvére minden cigány és nem cigány magyar embernek - fogalmazott.

Bogdán Lászlóról Gyurcsány Ferenc, a DK feje is megemlékezett a Facebookon. Mint írta, Cserdi vezetője csinált egy élhető falut, egy olyan cigányfalut, ahol tisztességben éltek az emberek, mely sokaknak követendő példa lehet.

Nagy Csaba baranyai fideszes országgyűlési képviselő is elköszönt Bogdántól a Facebookon.

"Bár a politikai gondolkodásban nem ugyanúgy láttuk a világot, mégis köszönöm a vitákat a cigányság sorskérdéseiről, sorsunkról. Köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk Cserdi fejlesztésért, a feldolgozó üzemért, bölcsődéért. Hiányozni fogsz sokunknak! Isten nyugosztaljon Polgármester Úr!"

- írta.

Az elhunyt polgármesterről az LMP-s Ungár Péter is közösségi oldalán.

(Címlapkép: Facebook/Cserdi Község)

Forrás: Pécsi STOP