Péterffy Attila kijelentése is téma volt a keddi koronainfón

2020. március 31. 12:40 2020. márc. 31. 12:40

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatón téma volt Péterffy Attila pécsi polgármester korábbi nyilatkozata, miszerint nem kap hiteles információkat a megbetegedésekről. 

"Pécs polgármestere azt mondta, nem kap hiteles információt a megbetegedésekről. Értesítik-e a polgármestereket a megbetegedésekről, karanténról? Milyen feladata van ilyen esetben a polgármesternek, ha értesül olyan esetről, ha valaki megbetegedett? Nyilvánosságra hozhatja-e azt?"

- hangzott el a Dunántúli Napló beküldött kérdése az operatív törzs menetrend szerinti tájékoztatóján.

Emlékeztetőül: Péterffy Attila polgármester korábbi városinfóján beszélt arról, nem kap a betegek létszámáról hivatalos tájékoztatást, hiába is kér információt a megyei védelmi bizottságtól, kormányhivataltól, vagy az országos operatív törzstől. Ezért mint a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke, kezdeményezte, hogy a megyei jogú városok kérjenek hivatalos adatokat és pénzbeni támogatást a kormánytól.

Péterffy kollégája, a Komlót vezető fideszes Polics József is arról számolt be, hogy nem kap információkat a megbetegedésekről.

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs részéről azt válaszolta, hogy a védekezéssel kapcsolatos szerveknek, önkormányzatoknak a feladatait törvények határozzák meg. A tájékoztatási kötelezettség a különleges jogrendi időszakban az operatív törzset illeti, a hiteles tájékoztatásért a napi sajtótájékoztatókat és a koronavirus.gov.hu-t kell nézni. 

Lapunk hat napja próbált hivatalosan tájékozódni az operatív törzstől, de ez valahogy egyelőre nem sikerült, és nem rajtunk múlt, csak mondjuk.
 

Forrás: Pécsi STOP