Az operatív törzs azt kérte, hogy hiteles tájékoztatásért őket keressük. Kerestük, azóta is várjuk a választ

2020. március 31. 12:27 2020. márc. 31. 12:27

Március elején egyszer már lepattintott minket az operatív törzs, mikor hiteles és pontos téjékoztatásért kerestük őket. Most meg hat napja várjuk, hogy valami konkrét választ is küldjenek a kérdéseinkre. Vélemény.

Az operatív törzs szerint őket kell keresni a hiteles és pontos tájékoztatásért, ezt március 31-én is elmondta Kiss Róbert alezredes az online sajtótájékoztatón. 

Két baj van ezzel:

- hat napja várja a Pécsi STOP, hogy arra az egyszerű kérdéscsokorra válaszoljon az operatív törzs, hogy hány hatósági házi karantén van Baranyában és azon belül Pécsen, és ezekben hány embert tartanak járványügyi megfigyelés alatt. Arra is rákérdeztünk természetesen, hogy hány igazoltan fertőzöttet ápolnak baranyai (ezen belül pécsi) egészségügyi intézményekben (bár erre eddig sem kaptunk választ). Egyelőre csupán annyi jött vissza a szervtől, hogy a levelünket az illetékes területnek továbbították, egyébiránt meg hallgassuk a napi online sajtótájékoztatót, és nézzük a koronavirus.gov.hu-t.

- március 9-én számoltunk be arról, hogy hiába kérdeztük az operatív törzset négy elkülönített pécsi pácienssel kapcsolatban, a szervezet a megyei kormányhivatalhoz küldött minket. Pedig már akkor is az volt az eljárásrend, hogy minden koronavírussal kapcsolatos esettel a törzset kell keresni.

 

Szóval lehet itt hangsúlyozni, hogy a hiteles és pontos tájékoztatást csak és kizárólag az operatív törzs adhat, csak hát a mellékelt ábra is mutatja, hogy ez így ebben a formában nem teljesen felel meg a valóságnak.

 

Szerző: V. G.

 

Forrás: Pécsi STOP