Rendkívüli szülői fórumot tartottak az igazgató nélkül maradt abaligeti iskolában

2019. augusztus 30. 15:35 2019. aug. 30. 15:35

Rendkívüli szülői fórumot tartottak csütörtök este az abaligeti katolikus általános iskolában, ahol a fenntartó Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola nem hosszabbította meg a korábbi igazgató kinevezését, így az intézmény vezető nélkül várja a tanévkezdést.

Az Abaligeti Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete egy szándéknyilatkozatban jelezte, hogy az iskola eddigi megbízott vezetője nem kapott igazgatói kinevezést a fenntartó Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolától - írtuk korábban az Abaliget.ma cikke nyomán. A tantestület a szándéknyilatkozatban arról biztosította a szülőket, hogy ők kiállnak az iskola és a közösség mellett és arra törekednek, hogy a gyerekek továbbra is abban az oktatási formában és az eddigi iskolához méltó szellemben részesüljenek, amit megszoktak. 

Lapunknak a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora, dr. Kovács Gusztáv azt nyilatkozta, a fenntartó pályáztatás és további eljárás nélkül is adhat intézményvezetői megbízást. Az iskola vezetéséről a fenntartó  gondoskodik.

A jelek szerint a szülők nem annyira nyugodtak a kialakult helyzet miatt. Az Abaliget.ma csütörtökön azt írta, Kovács Gusztáv rektor érdemben nem válaszolt a korábbi szülői tiltakozásra. Ezért hirdették meg a majd kétórás fórumot, ahol a szülők kérdéseket fogalmaztak meg a fenntartó felé.

A kérdések többségében a fenntartó eddigi döntéseit, illetve az iskola jövőjét firtatják. Kíváncsiak arra, hogy Kovács Gusztáv miért nem Gálos Lászlót nevezte ki igazgatónak, miután sikeresen letette az intézményvezetéshez szükséges vezetői szakvizsgát és munkájával mindenki elégedett volt. Továbbá választ várnak arra is, hogy ha már az iskola pedagógiai programja és gazdasági helyzete megengedi, miért ragaszkodik rektor a csoportbontások megszüntetéséhez, és az alsós osztályok összevonásához.

A kérdéseket a szülők levélben juttatják el a fenntartóhoz.
 

Forrás: Pécsi STOP