Teljes összeomlás, brutális leoltás – ezek születtek a héten a Fidesz álhírgyárában

2022. április 26. 16:13 2022. ápr. 26. 16:13

Keservesen csalódott, aki azt hitte, fékez, vagy legalább lassít a Fidesz propagandagépezete a választások után. A fake news-t csühögő, egyoldalúan tájékoztató vonat robog tovább, nézzük, merre kalandoztak a múlt héten a szerelvény szorgos masinisztái - közölte lapunkkal a Pécs Jövője Frakciószövetség.

„Nem várt, brutális leoltást kapott a Momentum pécsi elnöke!” címmel közölt cikket a NER kisebbik pécsi kinyújtott ökle a városi közgyűlés legutóbbi ülését követően. Le kell szögezzük: a cikk eredendően nem álhír, ám gonosz manók kiloptak belőle néhány olyan részletet, ami a csatolt videóban amúgy benne van, és árnyalná a képet valamelyest. Az egyik Nemes Balázs véleménye arról, hogy mennyire vicces az, amikor a Fidesz aggódik a közpénzek sorsa miatt, a humorérzéke nyilván nem esett egybe a tollnokéval. És hát nem kapott helyet a cikkben a pécsi polgármester javaslata sem Kővári János felé, hogy esetleg járuljon hozzá maga is a kitűzött célhoz, saját hathavi keresetével.

„Piros lapot kapott Péterffy Attila a közgyűlésen” címmel természetesen a nagyobbik NER-es vasúttársaság is feldolgozta a közgyűlést. Tanulságos olvasmány, hiszen kiderül belőle, hogy az ügyek, bármilyen ügy, sőt, minden ügy, kizárólag a Fidesz politikusainak kritikáján keresztül létezhet. Ha ettől még félig sem lesz teljes a kép, az sem baj.

Mint írják: A valóság ezzel szemben az, hogy az ügyek a kormányoldal kritikájától függetlenül is léteznek. Erről árulkodik egy másik tudósítás ugyanarról az eseményről, amely nem csak a Fidesz cáfolatát, de az eredeti témákat is tartalmazza, így talán a kritikák is jobban érthetőek:

„Teljes összeomlás: szakadnak a baloldali önkormányzatok is” – ezt a KESMA-művek Komárom-Esztergom megyei portálja jegyzi, ám aki elég távol él Pécstől és a valóságtól, könnyen azt hiheti az álhír olvasásakor, hogy a Fidesz kolosszális győzelme valamiféle hatással volt a pécsi városvezetés összetételére - hívják a fel a figyelmet a közleményben.

A valóság ezzel szemben az, hogy a választások nem voltak semmilyen hatással a pécsi városvezetés összetételére.

 

 

„Szocialista buliba rondított bele, mennie kellett” – megint csak a KESMA helyi kohója olvasztott össze úgy mondatokat, mintha a pécsi városvezetés célja nem egy totálisan lepusztult és a korábbi, fideszes városvezetés által is eladásra kínált terület rendbehozatala lenne. Hanem maffiamódszerek vég nélküli alkalmazása, amit általában az egyik, most meg nem nevezett közép-európai kormány stílusával szoktak inkább rokonítani - emlékeztettek.

A valóság a fentiekkel szemben az, hogy a város mostani vezetése, ahogyan az előző, fideszes vezetés is, értékesíteni szeretné a volt bőrklinika mostanra szégyenletesre amortizálódott ingatlanát. A bevételt pedig a Mecsekoldal fejlesztésére szánja. Egy dologban biztosak lehetnek a pécsiek, a városvezetés továbbra sem partner a pécsi területek elhanyagoltságának fenntartásában.

„Járatkimaradásokra panaszkodnak a pécsiek” – ezzel a kis gyöngyszemmel zárjuk a heti gyűjteményt. A cikk szerint az előző városvezetés igyekezett „…megújítani a járműparkot, javítani a szervizelési háttéren és hosszú évek alatt érték el, hogy ne maradjanak ki buszok a sokat kritizált fonódó menetrend ellenére is.”

A valóság ezzel szemben az, hogy nem csak a bekezdésből, de a teljes cikkből kimaradt a szégyenletes Volvo-mutyi, a gumimutyi, hogy a sokat kritizált fonodó hálózatot az előző városvezetés vezette be, és hogy hamarosan 8 újabb elektromos busz emeli Pécset a hazai zöld közösségi közlekedés élmezőnyébe.

Szomorú kötelességünknek teszünk eleget, amikor közleményben igyekszünk rámutatni a NER-propaganda egyoldalú tájékoztatására, ám, ha szükségesnek érezzük, ezt a továbbiakban is meg fogjuk tenni.

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség