Újabb illegális szemétlerakót számoltak fel Pécsett

2021. június 21. 18:33 2021. jún. 21. 18:33

Az elmúlt időszakban a pécsi városvezetés felvette a harcot az illegális szemétlerakókkal szemben.

Számos illegális szemétlerakó felszámolásáról beszámoltunk már. Az egyik legnagyobbat, ami Györgytelepen volt, már februárban elkezdték megszüntetni, hozzátevőleg 25 ezer négyzetméternyi területről, nagyjából 355 köbméter szemetet gyűjtöttek be.

Kapcsolódó: Illegális szemétlerakókat számoltak fel a baranyai erdőségekben.

A BIOKOM Nkft. munkatársai folyamatosan takarították el a korábbi években felgyülemlett szemetet, sőt áprilisban tetten is értek két férfit, amint egy autóból kiszállva a Dobogó dűlőben egy  kiskert-tulajdonosoknak fenntartott kommunális hulladékgyűjtő konténer tetejére helyeznek nem odavaló hulladékot. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Másfél-két köbméternyi dróthalmazt "dobtak ki".

Májusban a Pécs-Vasast és Romonyát összekötő, mintegy két és fél kilométer hosszú útszakasz mellett több helyen lomokból, autóalkatrészekből, gumiabroncsokból és építési törmelékből álló hulladékkupacokat tüntetett el a BIOKOM Nkft.

A legújabb szemétlerakó megszüntetéséről maga Péterffy Attila számolt be a Facebook-oldalán. A posztból megtudhatjuk, hogy a Gilice sor egyik lakója jelezte, hogy az ott lévő hulladékgyűjtő sziget körül egyre csak nőtt az illegális szemét száma.

Ez is érdekelhet: Karácsony Gergely: az apaság teszi személyes üggyé a jövőt.

Ezért Péterffy Attila azonnal jelezte a problémát a Biokom Nkft. felé, akik a hétvégére fel is számolták a nem kívánatos szeméthalmot. Az újabb illegális szemétlerakást megelőzve, egy vadkamerát szereltek fel, illetve a közterület-felügyelet gyakrabban fog arra járőrözni.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!